fredag 30 januari 2009

Sverige

Idag ska jag så nära Sverige som jag kan komma härborta... jag ska till IKEA!
Har dagen ledig och tänkte ta en liten tur dit för att piffa upp lägenheten lite och få ording i garderoben. Jag har nämligen presentpåsar som förvaringshållare när det kommer till underkläder och sånt. Med andra ord så är det en enda röra just nu...

Sen funderar jag på om jag ska svänga förbi H&M på vägen hem för att se hur ni därhemma klär er. Jag kan ju inte vara helt off. Jag klassar mig fortfarande som en svensk med någorlunda klädsmak...

Fredagens wows:
  • Gillar Obamas vrede över alla VD bonusar! (men har svårt att se hur han ska kunna göra något åt det i detta kapitalistland.)
  • En dam i Californien har fått åttlingar (eller vad det nu heter) och de har redan sex barn sen innan!!!
  • Har laddat med vinflaskor för kvällens middag (vi ska till ett "bring-your-own" ställe)
  • Ska till IKEA snart!
  • Har tre dagars ledigt... kan inte bli bättre!

Puss på er!

torsdag 29 januari 2009

Några bra dagar!

Ibland har man bättre dagar. Det hade jag igår och idag...
Igår satt jag och snackade med ANNA i två timmar, på arbetstid dessutom! Tack Skype för den!
Anna är alltid bra att prata med. Det blir lite snyft samtal, lite skvaller, och ganska mycket danssnack!

Idag fick jag 200 dollar av chefen som tack för hjälpen med allt som skulle göras förra veckan!!!
Skit glad blev jag. Han tycker jag ska köpa en iPhone för pengarna... men det gör jag när mitt nuvarande mobilkontrakt har gått ut - annars blir ju telefonen hur dyr som helst.

Imorron ska jag försöka ta ledigt. Paul fyller år och jag vill ha lite extra helg...

Lite minnen från mina stunder med ANNA!!

Avslutningsdax i Parkteatern
Tror minsann att detta var "Tur och Retur"
På väg till Oslo för lite VM dans.
Stannade på en mack för en 88:an glass

Och så från en alldeles för kort visit i NYC i sommras

ANNA... du är bara så bra!! Och ang det jag inte får säga... (nää hon ska inte ha en till bebis) Är SÅÅÅÅ COOOOOOLT!!! Är riktigt stolt över dig!!!
Love you DEAR!!




Kameran i rätt ögonblick!

Ibland kan bilder göra så mycket!
Här är några som jag ler lite åt när jag ser dem:
Mmmmm.... den ser så god ut, frågan är ju om jag ska spara den till senare eller äta den nu?!

Åhhh... räddad till slut

Mamma...


Hello my friend!



onsdag 28 januari 2009

Ja, se det snöar...

... ja i morse när vi vaknade var det helt vitt ute. Det såg så mysigt ut med allt det vita. Verkligen en omväxling från allt gråa det har varit så länge nu.

Men när vi kom ut för att skrapa vindrutorna från snön så inser vi ju att det spöregnar... bilarna vat täckta med snö och is. Det snö-regnar fortfarande, och det blir bara gråare och gråare, det är knappt att jag kan se ut genom fönstret så grått är det.

Själva bilfärden till jobbet var mycket intressant. Flera bilar hade parkerat lite sådär halvsnyggt i dikena och runt om där de tyckte att det passade att stanna... Det tog mig säkert 40 minuter att ta mig till jobbet även om det knappt var någon trafik. Jag är faktiskt förvånad över hur många som faktiskt kom till jobbet idag.

Ni förstår härikring blir folk hispiga bara de säger på vädret att det ska bli dåligt väder... det är som om all trafikvett bara rinner iväg och man vet inte vad man har framför eller bakom sig i bilköerna. Vanligt sunt förnuft saknar de också.... Jag förstår detta om det hade stått Florida på bilen. Men det gör det ju oftast inte. HALLÅ, om du har bott i PA hela ditt liv så borde du vara lite van vid vinterväder! Men icke...

tisdag 27 januari 2009

Japp!

Jo, då... vi gick minsann iväg till gymet i morse igen. Idag var det dock lite mera trögt. Inte att gå upp (var till och med vaken innan klockan ringde) men muslerna var lite ömma från igår. Men sånt går ju snart över, det gäller ju bara att träna upp kroppen lite först.

På jobbet är det lika mycket att göra som förra veckan. Snart vet jag inte vad jag ska lägga fokus på - allt har "högsta prio". Jäkla managers!!!

Just nu sitter jag hemma och tittar på Dog Whisperer och drömmer mig bort tills jag får skaffa mig en hund, eller två. Men det är väl andra saker som ska falla på plats innan man kan börja ta hand om en hund. Det vore ju iallafall bra med en trädgård och lite extra tid skulle ju inte skada. Men visst längtar jag.

måndag 26 januari 2009

Nu ska ni få höra...

I morse vaknade både jag och Paul klockan 6.15!
Vi bestämmde nämligen igår att vi skulle testa att gå till gymet på morgonen istället...
Jag var faktiskt inte så trött när vi väl gick upp, men träningen var lite tyngre än vad den normalt brukar. Svettades som en gris och blev riktigt hungrig efteråt... men det är väl som det ska vara det...

Får se om vi stiger upp imorgon också...

lördag 24 januari 2009

Lördag kväll

Vi bestämmde oss för att åkta till the Cheesecake Factory för middag... men för andra gången så fick vi en lång väntetid: 90 minuter. Så vi stannade inte, jag köpte inte ens med mig en cheesecake - vilket jag djupt ångrar..

Det blev en burgare på en bar istället.


Liten bild på min halvnya frilla... det var ju några veckor sen, men jag fixar sällan till mig under vardagarna - värderar att sova extra på morgonen istället.


Och en bild från andra sidan...

Slö-Lördag

Idag har det varit en riktigt slö-lördag... vaknade runt tio och låg i sängen och tittade på TV och ibland också insidan på ögonlocken i en timme innan vi gick upp. Sen blev det en Bagel med Philadelphia ost och färskpressad jos...

Vid tretiden idag frågade Paul vad jag hade för planer idag... hummm... INGET ALLS svarade jag. Nästan så jag är lite uttråkad, haha. Tog nyss en dusch - något som oftast är en kvällssyssla för mig. Har nog blivit så av alla år med dans och annan träning. Man var ju helt enkelt tvungen att duscha när man kom hem från träningen. Duschen har med andra ord blivit som en liten avslutning av dagen, avstressning och avslappning. Skulle jag mot förmodan duscha på morgonen så är det inte långt ifrån att jag somnar ståendes i de varma dropparna, som bara blir varmare och varmare.

På vägen ut ur duschen så bestämde jag mig för att det var dax för en stortvätt av den. Tog fram klorox sprayen - och sen tog Paul över.. :) Ja, han har varit därinne och skrubbat i säkert 10 minuter! Man tackar, man tackar.

Får se vad kvällen har att bjuda mig denna slödag.

torsdag 22 januari 2009

På plats på Sheraton

Då var man tillbaka på Sheraton igen.
Det var här vi tillbringade Bröllopsnatten (även fast de hade hyrt ut vårt rum och städerskan snott mina extra fina nattkrämer... vi fick ett litet, litet rum som de hade över).
Det var här vi hade våran Workshop förra veckan, och idag har jag blivit hitkallad två gånger.

Första gången lämnade jag bara över lite information, men nu blev jag hitkallad för presidenten tyckte att jag kunde göra en ny presentation åt honom... (W.T.F?)
Jag hann börja presentationen medan de andra åt lunch, men de hann börja efter lunch innan jag kunde ta mig härifrån, så nu är jag lite fast. Längst upp i hörnet sitter jag nu... och bloggar!

Tacka vet jag Internet!

Blir nog kvar här till klockan fyra... sen har de rast igen och då kan jag smyga ut. Kommer nog ta med mig en kaka på vägen också. Mina planer är ju trots allt att gå till gymet idag :) Önskar dock att jag kunde gå till dansskolan istället... mycket, mycket roligare!

Ny president i USA


Ja jag är några dagar sen, jag vet.
Han till väster är min chef... Emmanuel, han som jobbade för SAAB i Trollhättan, och han till höger är ju då den nya presidenten. Han var på besök här på företaget för ett tag sen, när han och Clinton fortfarande tävlade mot varandra. Jag missade ju såklart besöket i och med att jag inte hade börjat än... men bilden fick jag tag i.

När katten är borta...

... dansar mössen på borden!
(eller hur var det nu igen?)

Alla chefer och managers infinner sig just nu på viktiga möten... vi assistenter tar tillvara av situationen och svarar på e-mail som blivit sittades, och surfar lite på internet.

Sidnotis: Ahhh... jag kom precis på hur jag kan ändra tangentbordet till svenska!!! Nu slipper jag sitta och kopiera och klistra in åäö!!! Oj- vad skönt!!

Vårnyheterna börjar ju komma in i butikerna så det gäller att hålla sig uppdaterad... eller vilka nu andra ursäkter man kan komma på för att surfa på jobbet. :) Min bästa ursäkt är nog ändå NI... jag alla hemma i Sverige som jag måste uppdatera nästan dagligen... ja jag försöker iallafall.
Sen är det ju då upp till er om det blir läst eller inte.

Idag ska jag nog gå till gymet igen. Det har blivit lite dåligt med det på sista tiden pga mina långa dagar på jobbet. Igår fick jag även svar på hur gym kan gå runt... vi tränar på LA Fitness. En gymkedja härikring och jovisst det är fullt ganska ofta, men det kanske inte är mer än säg 100 personer därinne när vi är där (då alla andra också är där såklart - direkt efter jobbet). Vi betalar $25 per person för att träna där per månad. Tydligen så betalar snittet ca $34 per person. Och till saken.. jag gissade på att gymet hade ca 300-500 medlemmar... de har 13000 medlemmar. Ja, det är TRE nollor bakom 13... detta gym tar in ca $400.000 i månaden!!! Helt sjukt egentligen.

Nu ska jag jobba lite...

onsdag 21 januari 2009

Onsdag... bara två dagar kvar att jobba...

Idag blev det ännu en lång dag på jobbet.
Redan när jag kliver in på kontoret är allt i full rulle... presentationer ska göras, budgetar kontrolleras och planer för första tre månader ska finslipas. Imorgon är det nämligen storbesök... Gamesas president kommer...

Det blev ännu en Eating Right lunch idag... men utan muffins. Det fick bli spagetti och köttfärsås. Till min besvikelse innehöll även denna lunch champinjoner - men det var ok denna gång. Jag petade snällt bort dom och slukade resten.

Efter timmar av stirrandet framför datorn med siffror farandes hit och dit kunde jag knappt räkna ut ett enkelt procenttal... vi stod där tre stycken och försökte komma på vad som var rätt, ingen av oss fick samma siffror... men jag löste det ganska fint ändå till slut.

Jag blev nästan en liten huvudfigur på kontoret idag... alla skulle veta hur Helena gör... "Hur räknar du ut det", "Hur mäter vi det här", "Kan du kolla så att det ser ok ut"... ja till och med chefen på kontoret bad mig gå igenom allas presentationer så att det blev rätt. Men som sagt det är ju i rampljuset som jag trivs så jag klagar absolut inte på det...

Men kl 19.00 såg golvet runt omkring mitt skrivbord mer ut som ett hav av tabeller, grafer och siffror... men det blev rätt till slut och jag mötte upp Paul för en snabb middag innan vi åkte hem.

Nu är klockan snart 21.00 och det är snart dax att hoppa i säng och titta på någon serie i stil med CSI, NCIS... eller nåt. Imorgon är det en annan dag - kommer nästan sakna allt som "måste göras innan imorgon".

God Natt

tisdag 20 januari 2009

Upphittad

Idag hittade jag den; en ensam liten en...
...ni förstår jag har ju börjat vara lite mer hälsosam, iallafall på vardagarna. Det blir 1-3 frukter om dagen och en lunch a la "Lean Cousine" eller "Eating Right" de kostar ungefär 2-3 dollar styck så det är jättebra. I morse hade jag bara en kvar i frysen - vilket inte gav mig så många valmöjligheter. Det fick helt enkelt bli "Chicken Carbonara" Och fy och usch... fylld med championer som gjorde att allt smakade äcklig svamp. Och när jag stod där vid micron så ser jag den...

...en enda liten ensam en på en bricka... en choklad muffins med glasyr...
Jag tog den!
Jag åt den!
Jag slickade till och med fingrarna rena från glasyr!

Till middag blev det sushi och räkor. Och har inhandlat mina lunchmåltider för några dagar framåt. På paketen står det att de har ca 300 olika varianter... VART DÅ??!?! skulle jag vilja veta. Det är precis samma 10 varianter som det var förra gången jag handlade...

måndag 19 januari 2009

Använding av halkkörningen!

Japp!! Idag på väg hem från jobbet fick jag rota fram mina kunskaper från halkkörningen. Jisses vad halt det var - utan vinterdäck dessutom, dom är tydligen olagliga här i staterna.

Jag skulle ta en avfart men det tyckte inte bilen att jag skulle.. så jag fick allt ta en liten annan tur hem från jobbet och det på små bakvägar som absolut inte hade blivit saltade. Tacka vet jag ABS bromsar!! Vinterdäck hade ju också varit skönt, men icke.

Men nu är jag hemma och ingen kom till skada... hade jag däremot försökt att svänga så hade det nog inte slutat så bra.

Nu är jag hungrig - det blir nog lite sallad idag till middag.

söndag 18 januari 2009

Jobbig vecka avslutad

Då var snart denna vecka avslutad. Fick jobba idag, men det tog inte så lång tid som jag befarade. En liten sidnotis om en av mina nya managers som jag ska jobba för: Låt mig presentera James. James börjar närma sig 60... hans dotter (31) fick bröstcancer förra året och nu håller hans fru (57) på att komma i form så att hon kan bära och föda sin dotters barn... fantastiska människa, och att dessutom kunna få barn när man är 57 är ju värt en applåd. Dessutom har James jobbat på företaget i Lindesberg som jag fick ett erbjudande av för ca 1,5 år sen. Världen är allt bra liten...

På vägen hem från jobbet och mitt möte med James hade jag över två timmar på mig innan semifinalen i amerikansk fotboll skulle börja, och jag visste att Paul var och gjorde det sista på golvet som de påbörjade igår så jag gjorde ett litet stopp på köpcentret... Det blev hela två par jeans, en topp och en tunika (den jag köpte till syrran i julklapp fast en annan färg). Är riktigt stolt över att jag hittade två par jeans som jag tyckte om! Och allt detta i en och samma affär!

Väl hemma för att kolla matchen... de låg under med 6-21 i halvtid så jag lessnade och tog en liten tupplur... vaknade när philadelphia tog första ledningen i matchen: 25-24... hoppet steg... men det dog några minuter senare när de andra gjorde ännu en touch down och vann matchen med 25-32. Phila Eagles är ute ur slutspelet och lite småsur är jag nog allt. Men som tur är har jag bloggen jag kan skriva i och tänka på annat. :)

Snart är det dax för ännu en arbetsam vecka.

lördag 17 januari 2009

Hundvakt

På min enda lediga dag denna vecka så blev jag valpvakt till lilla Bulldogen Zeuz.
Paul skulle hjälpa till att lägga in ett nytt golv hos en av sina kompisar... och när de började hammra och såga så tyckte både jag och Zeuz att det blev lite väl högljutt, så vi packade ihop och hoppade in i bilen för att åka hem. Så nu springer han runt och sniffar och har redan ramlat ner från soffan två gånger. Men det verkar inte ha gjort honom något för han hoppar, nafsar och busar lika mycket för det.
Jag hade hoppats på att han skulle somna så att jag kunde ta en liten tupplur... men det verkar inte som om det kommer att hända... hihi. Men han kan verkligen underhålla sig själv.
På TV är det Miss America... vet inte hur många avsnitt de har visat redan och tävlingen ska inte vara förrän nästa vecka. Vackra tjejer med lite närsynt livssyn. Men visst är det irriterande underhållande, lite som idol eller nåt.



fredag 16 januari 2009

Jag känner så jäkla mycket igen mig i den situationen jag befinner mig i just nu: Allt ska göras på en enda gång! Workshop igår och Presidenten kommer på besök på fredag. Jag har fått i uppgift att träna alla assistenter så att de kan presentera sina delar av företaget för snubben, fixa klart presentationen för hela inköpsgänget - eller jag måste börja om från början för de har ingen aning om vad de sysslar med.

Det är nästan som innan dansavslutningarna med att sitta uppe och sy, skriva manus, bränna musik, och komma ihåg att packa allt. Fast ändå inte - då var det ju sitt eget svett och blod som man skulle visa upp - nu är det andras jobb jag ska göra så att de kan visa upp det!

Det är nästan så att jag blir lite förbannad, men samtidigt så är det ju det här jag gillar... lite fart på gubbarna inför storbesöket. Måste jobba på söndag men får två dagar kompledigt då istället. Det kan jag ta. Fasen jag jobbar alla söndagar om jag fick två dagar ledigt i veckan, haha!!

Känns som att jag börjar traska in i en ny position på jobbet... men nog en jag gillar bättre. Men vi får se vad som händer när jag faktiskt fysiskt byter kontor. Kommer 15 minuter närmare hem med tre minuter till köpcentret - Farligt, farligt.

Nu ska vi titta på film och njuta av fredagkvällen.

torsdag 15 januari 2009

Extreme Makeover

Då har man piffat till sidan lite!
Rubrikbilden är från mina dagar som modell... gratis modell dessutom... haha.
Den får duga tills det kommer någon annan bild helt enkelt.

Syrran är ju orsaken till att jag började blogga. Ja, det och att det kan ju vara kul att hålla familj och vänner uppdaterade. Det har visat sig varit riktigt bra! Och kul att gå tillbaka och titta... även om det nu inte var så längesen jag började.

Och Anna har börjat blogga!!! Så nu följer jag hennes så ofta jag bara kommer åt!
Saknar dig vännen!!! Och välkommen till Blogger.

Workshop

Då har jag jobbat min 40 timmar denna vecka -tror jag. Vi hade workshop idag och det var mycket som skulle fixas innan. Jag har varit på jobbet till sju varje kväll denna vecka och imorse var jag på plats kl 7.00. På vägen till jobbet hamnade jag strax bakom saltbilen... den körde VÄLDIGT långsamt... och personen som var i vänsterfilen vägrade att köra om och mina slutsatser var att denne antingen just tvättat bilen och inte ville få den smutsig på en gång, eller att denne var livrädd att ishalkan skulle slå till så fort denne hamnade på osaltad mark... Jag suckade och stönade lite halvhögt för mig själv, men när jag hörde andra tuta gjorde jag likadant - och gisses vad amerikansk jag kände mig... jag slutade snabbt!

Och då till mitt hår -ikväll kunde jag inte hålla mig längre! Det var redan i nöd av shampo i morse men det hade jag inte tid att fixa då jag sover in i det sista. Det fick snällt bli en toffs med lite extra hårspray. Jag tycker dock att jag var duktig som klarade mig såhär långt; hela fyra dagar!

Imorgon är det fredag igen och jag ser fram emot ännu en helg!

Tjingeling!

måndag 12 januari 2009

Tvättar håret...

Var hos frissan i onsdags, har nog inte nämnt det än men det blev väldigt bra. Fick dock lite småsug över att bli brunett igen... men vi får väl se. Än så länge är jag fortfarande blond.

Men iallafall när jag var där så läste jag i en av dom där alla tidningar som man bara läser hos frissan och ibland på nio timmars långa flygresor. Eller läser och läser, nu tog jag nog i lite väl mycket. Man tittar på bilderna - läser rubriken - och pusslar sen ihop en liten fin historia i huvudet... Det var många fina bilder på snygga kläder och skor... jag fastnade dock i ett reportage om ingen annan än Jessica Simpson. Där stod det att hon endast tvättar sitt hår två till tre gånger i månaden! Att hon varje dag dock sköljde ur det och satte i lite balsam är ju dock självklart... Så nu testar jag.

Tvättade mitt hår söndag kväll och idag blev det då helt enkelt en sköljning. Får se hur länge håret hänger med utan att jag ska orsaka obekvämligheter för mina medmänniskor... Men är det nu det som är hemligheten till Jessicas långa fina hår -så vad fasen!!! Att mitt aldrig kommer att bli tjockt har jag min kära mor att tacka men långt kanske jag kan få till en gång till.

Håll tummarna!

Underbara Helg

Helgen var helt enkelt underbar. Jag njöt med att sova hur länge som helst både lördag och söndag morgon... eller ska vi kalla det förmiddag?! Efter den lång, långa sovmorgonen på lördagen tog vi det båda lite lungt innan vi åkte iväg till gymet. Jag brände 400 kcal och har nu gått ner 2 punds, eller nästan 1 kg.

Ja det är inte något nyårslöfte jag jobbar på - bara helt vanlig: "nu är det dax att gå tillbaka till en lite nyttigare vardag"! Det har jag lyckats ganska bra med nu när allt svenkt godis är borta, haha. På kvällen var det planerad middag med Justin och Tiffany, och Sue och Mike.... men tre par blev snabbt till fem par och restaurangen vi hade planerat att gå till; favoriten the Cheesecake Factory gav oss en väntetid på 3,5 timmar innan vi skulle få ett bord. Vi stannade inte. Men jag hann köpa med mig en bit av "Carrot Cake Cheesecake" innan vi åkte till en italiensk restaurang istället.

På söndagen var det dax för amerikansk fotboll... och Philadelphia Eagles slog ut de stora rivalerna New York Giants ur slutspelet och är nu två matcher ifrån den stora matchen: Super Bowl. Det börjar bli ganska spännande även om jag inte har varit så intresserad av det innan.

Söndagsångesten kom smygandes frammåt kvällen... Och vips var det måndag och dax för ännu en vecka på jobbet. Kan man pensioneras vid 29??

Paul började också jobba idag efter att ha varit sjukskriven i fyra och en halv månad. Ja om läkaren hade fått bestämma hade Paul varit tvungen att vänta ännu en och en halv månad. Men det fick räcka nu tyckte han... Får se om han tycker det ikväll ;)

tisdag 6 januari 2009

Du vet att du är svensk...

Fick en bok av syster och bror i present och ville dela med mig lite av den och också tillägna några ordspråk till er därhemma.

Till mamma
Du vet att du är svensk om du...
...tycker att du är lite smålustig när du säger "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".
...tycker att länder som inte har orden "påtår" och "lagom" i sin vokabulär är aningen primitiva.
...är övertygad om att amerikaner inta klarar av att dricka vårt starka kaffe.

Till mamma och Kent
Du vet att du är svensk om du...
...köper matchande regnkläder till hela familjen.

Till Kent
Du vet att du är svensk om du...
...lyxar till det med att bjuda på smörgåstårta vid högtidligare tillfällen.
... har med dig det lilla gasolköket för att kunna koka kaffe i kön när du väntar på färjan som ska ta dig över till kontinenten (och fortfarande tror att det är skottarna som är kända för att vara snåla).

Till mormor
Du vet att du är svensk om du...
...svara "jämna plågor" när någon frågar hur läget är.
...tror att svensk kött är bättre än alla utländska motsvarigheter.
...till varje pris undviker att gå till doktorn.

Till morfar
Du vet att du är svensk om du...
...grillar även när regnet står som spön i backen.
...besvarar "tack" med att säga "tack".

Till Syster
Du vet att du är svensk om du...
...tillhör den ena av följande befolkningsgrupper:
1, de som felaktigt särskriver ord, t ex "rök fritt"
2, de som retar sig förtvivlande på att se samma särskrivna ord och som inte kan låta bli att med en kulspetspenna rätta även restaurangmenyer med dylika felaktigheter.
...tycker att göteborgare "minsann är charmiga" och att gotländska är "så himla vackert".

Till bror (lite svårare men det fick bli några som har med mat att göra)
Du vet att du är svensk om du...
...lägger en persiljekvist på maten för att få i dig lite järn.
...blir upprörd när man pga sviktande försäljning tänker sluta tillverka Pommac, trots att du själv inte druckit det sedan du var barn.

Och så med risk att dumförklara mig själv
Du vet att du är svensk om du...
...är tvärsäker på att du får bättre växlingskurs hemma i Sverige än utomlands.
...känner att du måste lägga till en smiley i ett skämtsamt mejl för att det inte ska missförstås.
...ännu inte greppat att Linköping och Lidköping är två helt skilda städer.
...tycker det är pinsamt när amerikaner inte vet vad Europas huvudstäder heter, samtidigt som du själv inte har en aning om namnen på huvudstäderna i Sydamerika.

Hoppas ni fick ett gott skratt och att ingen tog illa upp.

måndag 5 januari 2009

29 vintrar

Då var man inne på det sista året som 20-åring...
Inget att göra åt saken bara att köra på som vanligt.

Min födelsedag firades med att återgå till jobbet efter nyårshelgen *suck*
Chefen var först med att gratulera men också den sista innan jag kom hem.
Facebook var dock full med goa kommentarer från vänner och släkt. Och tydligen är temperaturen som den ska hemma i Sverige på min födelsedag - riktigt ruskigt kall.

Själv är det ungefär 10 grader varmt så jag behöver varken oroa mig för att behöva vakna tidigare för att skrapa vindrutan eller blixthalka... Men visst saknar man snön.

Efter jobbet tog vi en restaurang middag och stannade för glass på vägen hem. Blev riktigt bra helt enkelt.

Puss och Kram på er alla

söndag 4 januari 2009

Nyår i Killington, Vermont

Vi kom upp till Killington, Vermont efter en sex timmars bilresa norrut. Jag halvlåg i passargerarsätet och sov mesta delen av resan. (Jag hade ju faktiskt jobbat hela dagen, kommit hem och packat om, och sen åkte vi.)

Vi checkade in och åkte till vårat lilla krypin för resan. Ett litet rum med badrum - allt vi behövde, med fem minuters bilfärd från pisterna.

På tisdagen började våran snowboardresa lite krassligt. Det var hur kallt ute som helst med 89% luftfuktighet - Helt enkelt brutalt! Efter bara några timmar i backen började jag må dåligt och ville åka och köpa lite medicin så jag kunde stå på benen resten av resan utan att gnälla (man är ju Närking). Det gjorde vi illa kvickt. Och då upptäckte vi att en av lamporna på volvon var trasiga så vi åkte till närmaste volvo-dealer och körde in i deras Driv-in verkstad. Lampan var bytt på några minuter. Vi stannade för lunch och det blev inte så mycket mer den dagen.

Onsdagen, nyårsafton. Jag fattade inte att det var nyår förrän någon som jobbade på fjället sa det till oss. "Javisst ja" tänkte jag: "det är nu man ska ha en massa nyårslöften som man alltid bryter efter ett tag"... sen tänkte jag inte mer på det. Jag mådde jättebra - det var forfarande iskallt ute med hög luftfuktighet, men jag mådde bra. Jag måste ha överlämnat min förkylning under natten till min kära man. Han var verkligen dålig på morgonen. Som tur är så kan han ta det där med att vara sjuk lite bättre än jag - så vi var ute ändå. Åkte snowboard hela dagen, men framåt eftermiddagen blev det riktigt isigt i backarna så vi slutade ett par timmar innan liftarna stängde. Nyårsafton som det var tyckte vi att vi kunde gå ut och äta lite... det blev en traditionell amerikansk hamburgare med Aioli (till min förtjusning)... Klockan sju var vi hemma igen. Somnade och sov till åtta morgonen efter. Men vi gick aldrig upp... Paul var riktigt sjuk och allt han orkade var att slå på tvn. I och med att vi hade en "slappdag" på liftkortet (dvs en dag man inte fick åka) så tog vi den då. I efterhand så valde vi helt rätt. Det var -25 grader och riktigt blåsigt. Vi låg och tittade på filmer hela dagen.. och framåt kvällen blev det lite mat.

Fredagen var det upp och hoppa igen. Vi tog en heldag i backarna och hade det bra!


Lördagen blev det allra bästa dagen. När vi vaknade såg vi att det hade snöat 20 cm under natten och det var löspuder ÖVERALLT! Vi kunde inte skynda oss nog för att komma ut i backarna! Men först skulle bilen fram...








Efter att vi hade åkt några turer upp och ner hittade Paul en liten stig i snön som skulle leda till en backe i skogen. "Ska vi se vart den leder"? undrade han... och det tyckte jag väl att vi kunde göra. Backen var stängd, men det gjorde inte så mycket tyckte vi. Vi gick, och gick, och gick bland snötäckta granar. Jättefint var det, men fy sjutton var kämpigt det var att bära brädan hela biten! Jag var svettig och anfådd redan efter de första stegen uppåt. (Kan ju fråga om mina träningsturer till gymet har varit helt misslyckade).


Vi gick tills vi inte kunde gå mer... och hoppsan - vi hade visst hamnat på top-toppen! Högre kunde man inte komma. Det visade sig att vi hade passerat den tilltänkta backen för längesen. Så efter ett litet kort över utsikten traskade vi snällt tillbaka en liten bit...








... och där var den orörda backen med den orörda snön!












Min nya fina snowoard drunknade fin fint i snön...












Jag var mest glad att allt traskande uppåt var över och att det var dax att segla ner på den fantastiska snön - som verkligen ingen hade rört!













Toppen till höger var där vi var... och jag tror att man till och med kan skymta backen vi tog oss ner för lite till vänster om toppen!!!

Vi var ute hela dagen och bara njöt av pudersnön - jag önskade att dagen aldrig skulle ta slut! Men det gjorde den och vi packade ihop för att morgonen efter sätta oss i bilen och köra alla sex timmar hem igen. Återigen lade jag mig och sussade i passargerarsätet...





Hemma för att jobba en dag

Måndagen den 29:e var det dax att jobba en dag... var trött efter resan hem och ivrig att komma iväg på vårt Nyårsäventyr till Killington, Vermont. Men måndagen skulle först genomlidas på kontoret.. det var jag, chefen och några stackars kontorsarbetare som satt där och gjorde det sista innan året avslutades...

Julhelgen

På julafton vaknade vi i ottan (kl 4 på morgonen) för att åka till flygplatsen för att fira jul i Minnesota. Vi fick än en gång uppleva isregnet - denna gång var det dock lite mer läskigt; mörkt ute och vägarna hade inte riktigt blivit saltade än. Men fram kom vi med försiktig körning.

Allt gick bra på flygplatsen även om min resväska var packad 5 kilo över... det var tydligen ok ändå. Vi bytte plan i Chicago - och vad folk det var!!! Massor med plan var inställda eller försenade så folk satt överallt! Det var varmt, skititgt och bara usch! Som tur var kom vi iväg i rimlig tid och landade i Fargo, North Dakota innan lunch. Stannade på en liten BBQ krog för lite lunch och fortsatte sedan till Detroit Lakes - där vi skulle fira julhelgen tillsammans med Dave, Judie och resten av herrskapet. Julaftonskvällen tillbringade vi hos Steve och Becky (Judies son) och deras barn. Vi åt stek och räkor med potatismos och andra smarriga tillbehör innan det var dax för lite julklappsöppning.

På juldagen (den stora dagen härborta) firade vi med Daves son Jim, hans fru Rhonda och deras barn. Också en otroligt avslappnad tillställning. Vi åt lite av varje, rökt fisk, skinka och annat snacks. Vi underhöll oss själva med några glas vin och spenderade mest tid i deras gymnastiksal.

Dagen efter blev det mycket behövligt slappande... Det var behövligt för dagen efter åkte vi runt på skotrar i flera timmar. Över sjöar, in i skogar och över åkrar... Vi lämnade huset när det var ljust ute och kom tillbaka vid 23.00. Självklart blev det några stopp på vägen med lite pizza och öl. Jag höll mig på skotern för det mesta, och höll skotern på sina skidor för det mesta. Tippade vid några tillfällen - men vad har man inte karlar till om inte att få dig ur snödrivorna! ;) Dagen efter jämrade jag mig fint över träningsvärken. Men det var det bara värt!!!