torsdag 31 mars 2011

MUY CALIENTE

Nu kokar det över alltså... Jag är SÅ frustrerad. På både mig själv och på min revisor!

Jag är arg för att jag när jag började känna att han var fel inte sa tack och hej. Jag är arg på min revisor för att han inte FATTAR vad det är jag sysslar med när det handlar om fastigheter. Idag frågade han varför jag inte var utbildad till fastighetsmäklare då vi hade en argumentation till varför jag hade tagit kurser om fastighets investering som jag nu såklart vill göra avdrag för.

Nu sitter jag här och undrar om jag ska skita i dessa avdrag och bara få detta gjort, eller om jag ska gå till den andra revisorn som jag har pratat om förut. Det handlar om högre kostnader för tjänsten men då också högre återbetalning, plus en hel del skattecoaching... för dessa snubbar vet vad de snackar om.

Vad gör jag? Jag måste bestämma mig snart...

... och så måste jag lugna ner mig.

måndag 28 mars 2011

Avvänjning

Vilket jäkla antiklimax denna måndagen är... Det enda man har kvar av semestern är en svag solbränna och en hel hög med taggade bilder på en på facebook. Nog för att det är kul med bilder, jag älskar bilder - ju mer desto bättre men det gör ju inte avvänjningen bättre.

Har ingått andra dagen av detox från gratisdrinkar, tortillas & guacamole, sand mellan tårna och poolvatten i öronen... en helt klart depprimerad dag. Att det är nollgradigt ute gör ju inte heller saken bättre.



Pool Tajm

Jag ska försöka ge Mexicoresan en rättvis summering men det kommer helt klart bli lite klurigt... vi börjar från början och slutar i poolen i det här inlägget tror jag för skulle jag försöka mig på ett inlägg för hela resan så skulle jag misslyckas.

Lördagen TIDIGT på morgonen, nästan så att det tillhörde fredagsnatten, började resan. Jag var varken sugen på att resa eller att träffa en hel hög med nya människor. Jag hade nämligen lyckats dra på mig en ond hals och hade nästan tappat rösten under fredagen och med endast 20 minuters sömn den natten var jag kort och gott lite sne i humöret!

Men med en tupplur på planet och en Pina Colada när vi landade så kände jag mig mer och mer i stämmning. Det blev pool och poolbar så fort vi kom till hotellet. Drinkarna var gratis och bra musik spelades.

I poolen spenderade vi mycket tid för det var helt klart för varmt för att inte göra det... Det blev vatten aerobics, volleyboll, skitsnack, dans, party och solning varje dag. Som vätska blev det som bekant gratis drinkar och en och annan vattenflaska. 



söndag 27 mars 2011

Tillbaka

Då var hon hemma igen, tösen. Lite solbränd och trött men glad. Glad för att veckan har varit helt strålande rolig och glad för att få sova sin egen säng igen...

En liten recap av resan får ni senare, nu är det ju dax att sova.

fredag 18 mars 2011

Snart, bara lite att göra först

Då bär det snart iväg.. Mexico nästa!
Har inte packat, har inte sytt klart lite ändringar jag tänkte göra på några plagg, jag har inte rakat benen, och jag har inte heller fattat att vi snart åker.

Efter jobbet tog jag och Paul en motions-tur genom skog och mark. Det var JÄTTESMART att göra dagen innan man ska på semester. Jag har rivsår på benen, armarna och till och med på ryggen från alla buskar och grenar. Och lerig var jag också. Ska väl lägga till att det var shorts och linne väder idag också... Hör att ni har snö igen.. känns konstigt.

Nää, ville bara säga hej och meddela att det kanske inte blir några blogginlägg när jag är borta.. vi får se hur det blir med det där med teknologin på semestern.

Puss sålänge iallafall.

onsdag 16 mars 2011

Appendix

Så sitter jag här och har några minuter emellan träning, möten, och lite andra möten... Har huvudet fullt med saker som ska göras, eller snarare måste göras... vissa lite roligare än andra. Det har blivit en del sena kvällar på sistonde. Det är ju helt OK iof för det är ju då jag jobbar på som bäst. När det kallas till möte klockan åtta på morgonen däremot så är jag inte så trevlig!

tisdag 15 mars 2011

Till Mamma

En mamma vill gärna veta allt, även sånna saker som man själv inte har tänkt att tänka på ens... Om det gick skulle hon nog helst ha ett litet filmteam som gick omkring med hennes tre barn konstant med live sändning 24 timmar om dygnet som hon kunde logga in på när hon kände för det, ja det gäller väl kära mormor också...

Så här kommer lite svar på mammas frågor:
Undrar vem som kommer till er nu i sommar?? En kompis, räcker det? Man ska väl inte skriva ut personers namn på bloggar bara sådär utan tillåtelse men hon är blond, har pluggat i North Carolina, jobbar i Norge och tränar kickboxing. 
Ska ni komma upp till Sverige under sommar eller?? Ja det ska vi, förmodligen i slutet på juli.
När åker du till Mexiko o hur länge ska ni stanna?? Vi åker på lördag och stannar en vecka.
Såg att du skrev att ni blir många?? Vem som är med.. Tja, inte riktigt säker känner inte alla, men familj, släkt och vänner till två kompisar som gifte sig där för fem år sedan.
Är så nyfiken på era äventyr... Samt hus??? Var på två husvisningar i helgen, men det var inget vi ville ha så vi fortsätter att leta och leva trångt.


Nu ska jag fortsätta mina äventyr - idag blir det ännu ett åttatimmarspass på jobbet, följt av en timme på gymet, sen lite middag, facebook tajm, kanske TV, och sen läggdax. 



söndag 13 mars 2011

En vecka på drygt 100 ord

Det har varit en lång och full vecka. Har hunnit med både utbildning på jobbet, tittat på två hus, varit på ännu ett pass med personliga tränaren (så idag kan jag varken sätta mig ner eller ställa mig upp), inhandlat två stycken bikinis (när jag väl hittade en som var OK så blev det två av samma sort i olika färger), varit på middag med vänner, fått besked att man får finbesök från Sverige i sommar (alltid en kul nyhet), plockat ögonbrynen (det är viktigt det), solat lite solarium, bytt till sommartid och tänkte lägga mig och titta på senaste avsnittet av Solsidan.

Imorgon är det en ny vecka och sen är det Mexico som väntar!

måndag 7 mars 2011

Bikini search

Helgen har varit mer än stillsam. På lördagen blev det först en visit till frissan och sen en lång promenad på ett Outlet. Blev lite shopping inför Mexicoresan men har inte lyckats hitta en bikini som döljer alla skavanker än... ni vet en bikini som håller in magen, pushar upp brösten, lyfter rumpan, gör benen slankare och huden brunare... DEN bikinin letar jag efter!

fredag 4 mars 2011

Livet blir inte alltid som man tänkt sig

Idag har jag donerat pengar till ett ändamål jag aldrig trodde att jag skulle behöva donera till... inte någonsin. Självklart ignorerar jag inte att det händer men det är svårt att greppa liksom. En kvinna på jobbet åkte på tisdagen in för hennes kejsarsnitt som var planerat sen tidigare. Där upptäcker de att det inte finns några hjärtslag längre...

En vecka tidigare hade hon haft lite värkar men de på sjukhuset hade stoppat i henne några droger (som jag i dag kallar mediciner) som skulle stanna upp dom... En vecka senare finns det ingen bebis, bara en massa saker, ett nystylat barnrum, kläder och en förvirrad familj... Istället för att välkomna hem en liten son till så planerar de nu för begravning och det var en kostnad de inte alls hade räknat med...


onsdag 2 mars 2011

Pushed to the ground

Jisses! Den där träningen var helt fantastiskt jobbig. Bena skakade, armarna kändes som de skulle sprängas och i slutet hade jag svårt att stå upp...

Han skojjade inte när han skulle köra hårt med mig. Träningen var över efter 45 minuter och det kändes som jag hade tränat hela dagen... Så underbart! Detta var precis vad jag behövde - en liten knuff i rätt riktning.

Nu ska jag bara återhämta mig lite.

VO2 Max

Alla ni som har tittat på I Form med Anna Anka vet vad ett VO2 max test är... det mäter ALLT. Styrka, flexibilitet, kondition, kroppsålder, fettmängd.. You name it.

Igår fick jag göra ett sånt test så att tränaren kunde göra ett träningsprogram åt mig. Fick en vissling när vi mätte styrkan.. och hjärtats syreupptagningsförmåga går bara till 40,0 på skalan och jag hade 43,6 = Excellent. Tränarens kommentar till dagens träningsprogram som komma skall: "This means I can push you to the ground without killing you"!

Min kroppsålder... 25 med potential att nå 18 om jag bara gör mig av med lite procent fett.. Ligger på medel i min ålder i USA.. och vem fasen vill vara medel när det kommer till fettmängd och USA????!!! Inte helvete är det JAG.