Lite om Mig

Hej! Jag heter Helena och är bosatt utanför Philadelphia i USA sedan maj 2008. Bloggen handlar om mitt liv här och allt vad det innebär. Hemlängtan, jobb, mat (fast jag suger på att laga den), hälsa, dans, kulturkrockar, och allt annat det innebär att vara bosatt utomlands.Jag är vanligtvis en ganska glad tös och retar inte upp mig så mycket (förutom när det handlar om folks hälsa)

Jag jobbar inom vindkraft som Continuous Improvement Coordinator och InternRevisor för ISO 9001, ISO 14001, och OHSAS 18001. Jag hälper också till med många internutbildningar. Jag har ganska fria händer i vilka projekt jag vill leda och starta upp. Toppen är det!


Ett vanligt år så undervisar jag också i dans (hip hop och jazz) men inte detta då det har varit för mycket resande för mig med jobbet. Jag älskar att undervisa barn och ungdommar. De är så underbara och formbara människor, nyfikna på att hela tiden utvecklas och inte rädda att försöka mer! Love them!

Min man och jag har varit gifta sen 2008 och vi äger ett litet hus som vi aldrig kommer att bli "klara" med. Alltid är det något som kan förbättras... :) Bara det att vi inte kan komma överrens om vad som ska prioriteras. Jag vill ha färg och form och design medan han prioriterar struktur och lasting value... ugh!Jag driver "Yasmin and Yaz Survivor" forum och Blog vid sidan av, vilket är ett supportnät för kvinnor som har problem från deras användning av hormonbaserat preventivmedel, speciellt med Yasmin och Yaz och deras systerpiller. En uppgift som blir större och större varje dag, ju mer kvinnor som lider. Men jag gillar att hjälpa. Och jag har varit i samma sits, så allt jag gör är egentligen att dela med mig av mina erfarenheter. Genom hur allt detta började så har jag trillat in på Kinesiologi och Muscle testing, något som jag för tillfället just har påbörjat min egen utbildning inom. Tanken är att jag ska kunna öppna eget den dagen flytt tillbaka till Sverige är aktuellt. Med andra ord så är jag otroligt mycket för naturlig medicin framför den traditionella som i mina ögon bara förstör människor med att behandla symptom efter symptom med gifter och helt fel diet. 

Vad jag äter? Jag försöker äta naturlig mat. Alltså ekologiskt och mat som är färsk. Inget i kartong där man inte har någon aning om vad det egentligen står på ingredientslistan... Försöker undvika vete och socker med all min kraft även om det där med socker är jobbigt för mig då jag klassar mig som sugar-addict. Jag tar en dag i taget och ibland går det galant och ibland faller jag tillbaka något steg... något som jag babblar om ganska mycket på bloggen.

Jag äger också en liten online shop: Candie Ink. Där säljer jag prints och personliga kort så som inbjudningar och tackkort. Har även börjat med lite kläder och förhoppningsvis kan jag snart börja med lite ekologiska hudvårdsprodukter men just det känns lite mera avlägset just för tillfället.

Oavsett vad som försigår så Välkommen till min blogg!

Och här är någon annans beskrivning av mig utifrån mitt horoskop.. stämmer ganska bra!

6 kommentarer:

 1. du... kan inte du utbilda mig lite om preventivmedel och dess bieffekter? Bloggtips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har tänkt lägga in ett rejält inlägg om just det men har inte kommit till kritan än... men jag lovar - snart! Under tiden kan du läsa lite på Yasmin & Yaz Forum eller gå till medications.com och sök efter just det du tar. De flesta hormonbaserade preventivmedel är dock desamma för kroppen och kan ställa till med riktigt besvär.

   Radera
 2. Jag 'ter Yaz och Casey kom hem i panik igår eftersom de arbetar med massa fall nu i skolan med tjejjer som trillar av pinn just av Yaz.. suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OMG!!! Linnéa!! Yaz och Yasmin är förmodligen det VÄRSTA du kan ta!!! Advokatfirman jag samarbetade med för några småprojekt var så fantastiskt insatta - de kan så mycket mer än läkarna därute. Tacka Casey STORT från mig att han tar detta allvarligt! Yaz och Yasmin har def tagit kol på fler tjejer än "normalt" när det kommer till p-piller. OK - Nu måste jag skriva om detta!!!

   Radera
 3. ojoj, ser fram emot inlägg då.. men vafaan jag har ju köpt p-piller för en mindre förmögenhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I know... dom är inte billiga!

   Radera