fredag 8 februari 2013

Hepatit B står på infarten

Igår upplyste min bror mig om att de (BVC alltså) från och med mars kommer att ge barn Hepatit B vaccin tillsammans med tremånaderssprutan... En av dom vaccin som jag tycker är lika onödiga som influensasprutan! - Allra helst till en tremånadersbebis i Sverige som med största sannolikhet inte kommer att komma i kontakt med viruset genom det liv en tremånadersbebis i normala fall lever.

Här kan ni läsa mer om Hepatit B viruset, hur man blir smittad och dess vaccin på svenska

Kommentarer om ämnet är glatt välkommet då jag gillar att veta hur ni tänker om detta. Oavsett om ni är för eller emot. Och som tur är så har vi alla räten att göra som vi vill med våra barn, något vi ska vara tacksamma över... 

Nää... jag är inte alls passionate about health!!!

4 kommentarer:

 1. Vi valde att ge vaccinet (aktivt val) eftersom Victor har dubbelt medborgarskap och i Spanien är det lite mer high risk. Vi hade tänkt åka dit två gånger i år. Vi vägde fördelar och nackdelar, som med de andra vaccinen, och ansåg att risken med vaccinet är lägre än skadorna om V skulle få hepatit B.

  /Anna Granström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tydligen många som gör det. Jag är fortfarande helt emot den. Det är till och med att läkare i USA vägrar ge den till barn nuförtiden då de i 99% av fallen blir stämmda om barnet får smittan innan de blivit sexuellt aktiva -- då kan man vara ganska säker på att det kommit av just vaccinet i och med att det smittas via blodet och slemhinnor.

   Jag är fortfarande tacksam att föräldrar har rätt att välja vad de vill göra men tyvärr så tycker jag att de flesta får för lite information innan de tar ett val.

   Radera
 2. I Sverige är ju allt på eget ansvar och ingen blir stämd, så de ger hejvilt.

  Hade jag fått blodproppen i USA hade jag nog varit miljonär nu!

  Jag var själv osäker på vaccinationerna...

  /Anna Granström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan tvekan!! Om du nu inte hade skrivit på något papper där det står "du kan inte stämma sjukhuset eller personalen för något" dom har börjat med det också.. dom jäklarna!

   Radera