torsdag 30 maj 2013

I Helv....

Gjorde en liten snabb googlesökning och inser till min FASA att Monsanto - hatföretaget nummer 1 finns i SVERIGE! Dom marknadsför sig som ett top-notch företag för framtidens bönder och jordbrukare...

"Du som är intresserad av dagens och morgondagens lantbruk. För Sveriges lantbrukare är säkra skördar, framtagna med miljöhänsyn, nyckeln till framgång. Vi drar vårt strå till stacken genom att erbjuda bra utsäden och växtskyddsmedel. Ett uthålligt lantbruk är vår ledstjärna"

Står det på deras svenska hemsida... Utsäden - det är dom frön som Monsanto har gått in och ändrat DNAt på... (dom kallar det för växtförädling) så att de kan motstå deras sk växtskyddsmedel (Round-up) som egentiligen är besprutning på hög nivå. Och resten av informationen på hemsidan är drastiskt vinklad - så jag mår illa!

Så.. för att sammanfatta det ovanstående så betyder det med andra ord att: 
1, Konsumenten äter något kroppen inte har någon aning vad det är, för att DNAt har blivit ändrat (det ser fortfarande ut som den vanliga sorten och den smakar som den vanliga sorten, men varan är INTE den valiga sorten när den konsumeras. 
2, Konsumenterna får dessutom i sig en hel del superbesprutning som innehåller en hel del gifter
3, Om detta också matas till våra djur så får vi i oss dessa gifter via det animalsika proteinet vi äter också plus att vi skadar våra djur
4, Vi utsätter våra jordbrukare för gifter som inte har blivit testade någon längre tid när det kommer till hälsan. 
5, Vi har ingen aning om vad detta gör för fortsatt jorbdrukshälsa, vatten och liv i vårat land... 

Just nu fokuserar Monsanto på raps i Sverige men är på god väg att utöka sitt utbud till majs... 
Så sluta äta raps... Rapsolja är inte nyttigt ändå oavsett om det är Monsanto eller ekologiskt, så häll ut det! Monsanto säger att deras Raps är såld genom DEKALB.   

Här har du en begäran skriven till några av våra ministrar om förändring (på engelska):
Kick Monsanto out of Sweden

Och här kan ni skriva under: Nej till Monsanto i Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar