måndag 13 maj 2013

Royal Dinner

I lördag var det dax för kungligheter...
Jag gjorde om frissan tre gånger! Först skulle jag ha en såndär sock-knut eller vad det nu heter. Det gick inte utan tidigare träning. Sen försökte jag med en lockig sidknut - den såg vissen ut! Så efter det så duschade jag ur allt och började om på nytt... Lockigt fick det bli till slut.

Vi tog bilen ner till Wilminton, Delaware där tillställningen hölls till i firande av 375-år av New Sweden och Kalmar Nyckel Foundation.

Det blev mingel med gratis drinkar och knäckebröd fanns att knapra på.. (????)

Strax efter sju kom hedersgästerna... Svenska ambassadören Jonas med frun, Prinsessan Madeleine och Chris (rolig överraskning), Finska (vad blir "Speaker of the House" på svenska?) med fru, Vice President Joe Biden och Dr. Biden (också en rolig överraskning) - Hans tal till Sverige var faktiskt ganska bra, sen såklart Kung Karl Gustaf och Drottning Silvia. Vi stod på första parkett. Vi hade smygit oss dit en bra stund innan för vi anade att det skulle bli nåt innan middagen.

Här kommer lite bilder.. Bilder på oss får komma senare dom togs av någon annan... 


Såhär såg jag ut innan allt drog igång, fortfarande i myskläder...
Av någon anledning så tog jag inte kort på maten men det var fyra rätter och vin till varje rätt.
Förrätten var en ruccola sallad med blåbär och dressing gjord på akvavit. Gott men när den äntligen blev serverad var vi vrålhungriga. 2:a rätten bestod av något rått tunnt kött med lingonsylt och horseradish sås. Gott men knappt en mun full med mat. Huvudrätten bestod av svamprisotto och hälleflundra -  Jag var glad att det var fisk på menyn men tyckte inte att det var så spännande när jag väl fick smaka. Efterrätten var god med nån citron/vanilj pudding och hallon... Men vi var hungriga när vi gick därifrån.

På vägen hem till hotellet delade vi taxi med en av USAs ex Ambassadör till Sverige. Det var väligt kul! Otroligt trevliga människor.

Självklart var det också en del Sweor där med sina respektive, Lite Wasa-medlemmar i och med att det var en Svensk-Finsk tillställning etc. En rolig kväll vi nog aldrig kommer att få uppleva igen.

Och Paul är med på Expressen TV: http://www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/johan-t-lindwall-om-kungaparets-usa-resa/ kolla precis i början - han skakar hand med en man nere i bild.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar