måndag 13 januari 2014

2013 Årsredovisning


Här kommer den traditionsenliga årssummeringen.


1. Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? 
Ja, vad jobbigt det hade varit annars för en person som jag som hela tiden vill inspireras, se, utvecklas..
 • Jag gjorde en detox fullt ut, det var en fantastisk upplevelse faktiskt och inte som jag hade förväntat mig. Är snart redo för en till tror jag. Trodde att det skulle bli pina med att bara äta grönsaker i två veckor.. men det gick bra! Jättebra. Visst hade jag lite ångest de första dagarna och drömde om allt jag inte fick äta, men när de 21 dagarna var över kändes det liksom om jag alltid hade ätit så och det kändes snarare konstigt att käka sånt som jag inte "fick" äta. Gjorde mig helt klart starkare :)
 • Fick träffa (eller se) Kungen, Drottningen, Prinsessan Madeleine, VP Joe Biden när de var med på en hyllning av New Sweden (375 år) härborta i USA. Vi åt till och med i samma rum... (!) • Var med i Marie Claire Australia Magazine angående mina erfarenheter med P-piller. Det var stort att en sån tidning hade ett sånt stort uppslag om just p-piller och deras biverkningar. Artikeln var över 5 sidor lång och huvudpersonen var en tjej som hade fått en blodpropp och blivit blind på köpet. Sen var det jag och några tjejer till som fick några bi-roller. I USA skulle aldrig en sådan artikel publiceras i en tjejtidning för dom tidningarna är typ sponsrade av p-pillertillverkare. Ni kan läsa hela artikeln här (utan bilder och layout)
 
 • Köket blev renoverat, inte för att jag gjorde så mycket där förutom att välja färger och så men fin-fint är det! Och våran källare blev VÄLDIGT grön i sin renovering - en princesstårtegrön källare har jag aldrig haft eller varit i förut så det var nytt hahaha!
 • Har haft folk hemma på middag! Flera gånger till och med! Det var tack vare att köket blev omfixat och vi har sittplats till folk. (P byggde både en kökssoffa och ett bord - bara stolar som ännu idag fattas - jag vet vilka jag vill ha men de var ju inte dom billigaste stolarna såklart och P är inte övertygad att han gillar dom...)
 • Varit på en svensk båt från Svenska flottan - i Philadelphia dessutom. Vi fick en rundvandring av en av båtens kockar medans båten låg i Philadelphias hamn.  
 • Och.. och... Fått hålla i mina två prinsessor för första gången!!! Det var större än störst!!! Önskar jag fick vara närmare dom mer. Få vara med när de utecklas till människor. (Tur är att man får filmer och bilder skickade till sig lite då och då dom värmer ända in i själen även om jag ofta också gråter en liten skvätt när dom kommer). Första dejten med båda blev iallafall dokumenterad: E bara några dagar gammal och A 9 månader.


2. Höll du några av dina nyårslöften? 
Jag höll alla mina nyårslöften: "Löften och löften. Men jag ska fortsätta med mitt hälsotåg, söka nytt jobb och göra sysslor som inte är så roliga men viktiga före dom som är roliga" Jag har sökt ett flertal jobb men inget har nappat än. Har varit hälsosam för det mesta. Gjort massor med tråkiga sysslor... Jisses vad diplomatisk och TRÅKIG jag var när jag skrev det där löftet för ett år sen!!!


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Ja.. och den största är ju såklart att jag blev moster till lilla underbara E som jag fick träffa efter bara några dagar efter att hon hade födds.


4. Årets bästa bild?
Jag har TVÅ! Kan inte välja. Den ena var dock en selfie från Prinsessan A när hon lekte med min mobil.. Syrran några dagar innan Prinsessan E kom. Så vacker!! 
5. Vilka länder besökte du? 
Sverige, Kina, och Texas (det är ett land va?!)
Besökte även staterna: Iowa, Florida, New York, Delaware, Texas (bara för att vara rätt). Åt även lunch på flygplatsen i Minnesota men det räknas inte.

I Kina fick jag uppleva både det bra och det dåliga. Fick se Muren en dag solen sken och himlen var blå. Men fick vara i Beijing medan himlen var brun och inte en solstråle nådde marken. Ansiktsmask var ett måste. Tog även en titt på Pandorna på Zoo. Det var tragiskt. Det skulle jag inte ha gjort. Dom bodde för trångt och känndes stressade.

6. Är det något du saknade år 2013 som du vill ha år 2014? 
Jag vill spendera mer tid med mina vänner. Både dom jag har på jobbet och dom jag har utanför. Jag vill gå ut och dansa mer. Jag vill kunna glädjas av the little things av att ha folk runt mig, lära mig av dom och utvecklas med dom. Och så vill jag såklart hjälpa dom människor jag kan hjälpa och som vill ha min hjälp, utan det är jag inte JAG. Jag vet, det låter kanske lite lulligt men det är så jag vill leva detta år. 

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 
De datum jag sent kommer att glömma är 5 Januari då vi förlorade Fred, och 12 Juni då vi (jag) förlorade Wes (bilden nedan är från High school 1998).8. Vad var din största framgång 2013? 
Tog ett rejält skutt i jobbet känns det som. Iallafall nu på slutspurten. Så har jag nu jobbat ett helt år på kinesiologistället och vet ännu mer att det är det jag egentligen ska syssla med. Men den största framgången är nog att jag har fått en till vän härborta (nu har jag två!)... En riktig vän. Henne kommer jag ha med mig hela livet, det vet jag. Sånna människor växer inte på träd, det vet jag också.
9. Största misstaget?
Att jag lät en jobbarkompis vara hundvakt när vi åkte till Florida. Han var rädd för Bruno och Bruno var rädd för honom... not a good combo. Sen hur man kan vara rädd för Bruno är en annan fråga... Världens kelgris.10. Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Sjuk? Hummm.. jag har säkert varit snorig nån dag eller så.. huvudvärk kanske nån gång men inte så mycket mer än så.. eller vänta nu... Jag fick nåt magvirus ett dygn. Kunde knappt röra mig och sprang på toa stup i kvarten. Åt en apelsin på hela dagen.. en klyfta i timmen typ. Det var fanimej helt sjukt vad sjuk jag var i drygt ett dygn. Sen sprang jag in i nåt bakom scenen på dansavslutningen i maj och slog mig på låret. Har än idag ett ärr från det. (Det lustiga är ju att jag sen talade om det för mina elever och en av tjejerna visade ett exakt likadant märke på hennes ben!) Sen har jag väl träningsvärk och lite ont i kroppen lite då och då.. Ni vet då jag klagar på att jag behöver en massage eller två. 

11. Bästa köpet? 
Antagligen det jag köpte i Kina på the Silkmarket. Fantastiska priser och än sålänge så har allt hållt sig och lever upp till förväntningarna. Detta är delar av inköpet:12. Vad spenderade du mest pengar på?
Min hälsa. Ekologisk mat, tillskott och hälsobesök av alla slag (kinesiologi, massage, kiropraktik). Ett och annat par skor smyger sig väl in lite då och då, det kan jag inte ljuga om.Och så köpte vi ju ett hus också egentligen.. hahahaha.. det gjorde vi i December. Nu är vi helägare till våra två hyreshus. 


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få träffa mina syskonbarn! Besök från Sverige. Snö + Bruno = Jättekul!


14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013? 
Swedish House Mafia - Don't you worry child - (love it love it love it!!)
Rihanna - Stay

15. Årets färg? 
Turkos. Jisses vad jag är addicted to TURKOST. Jag vill att allt ska vara turkost. Turkost med vitt och grått. Turkost med ceriserosa, limegrönt och vitt. Turkost med whatever liksom! Vill till och med ha en turkos bil!
16. Vad önskar du att du gjort mer? 
 Träffat vänner, syskon och syskonbarnen mera! SÅKLART! 

17. Mest lästa Blogginlägg 2013? 
Toppar listan gör mitt inlägg om P-piller. Yasmin & Yaz Det glädjer mig att så många läser det inlägget, förhoppningsvis hjälper det någon till undan allt förjäkligt som kan hända när man käkar syntetiska hormoner som några jäkla försökskaniner åt överbetalda idioter som framförallt har lärt sig hur man skruvar på nummer till sin fördel... Att kvinnors hälsa inte spelar någon roll i det stora hela är tydligt, bara pengar tjänas. (Oj nu blev jag lite upprörd...)

18. Hur tillbringade du julen 2013? 
Julafton blev toppen då vi hade besök av två kompisar. Annars brukar det bli depression delux när jag inte får vara hemma men den blev bättre än vad jag hade kunnat väntat mig. Att servera en vegetarian på svenskt julbord var också en utmaning vill jag lova men det gick!

19. Bästa nya platsen du besökte i år som du aldrig har varit på förut?
Austin TX. Alltså Kina var coolt men Austin blev liksom en rolig överraskning även om jag var själv. Folket var supertrevliga överallt jag gick. Det var vissterligen svinkallt för vinterstormen delux kom liksom in när jag var där (utan vinterkläder) såklart så jag stannade mest inne på hotellet och sov lite extra för jag var ganska slutkörd efter allt resande och studerande.  Jag åt god mat och pratade med trevliga människor. Såg på liveband (Austin är livemusikens Mekka i USA) och bara njöt av det. Pittoreskt men ändå storstad.. humm.. kanske lite Örebro om jag tänker efter (fast nu menar jag inte att Örebro på något sätt är en storstad det vore ju lite skrattretande men samma känsla, eller jag vet inte). Jag kände mig så himla hemma där på något sätt iallafall.  20. Favoritprogram på TV? 
The Good Wife, White Collar och Dancing with the Stars - allt ses dock på on-demand för jag har aldrig tid att kolla på TV klockan 20:00 på kvällen.

21. Bästa boken du läst i år? 
Eat naked med Margaret Floyd - För folk som vill lära sig hur man kan äta mer hälsosamt och med naturen. Lättläst och med humor.


22. Bästa maträtten? 
Min bästa upptäckt i matväg detta året har nog varit sötpotatis (helst den vita typen och inte den som är orange). Hacka den i kuber, släng bitarna i en kastrull på medel-hög värme med ganska mycket cocosolja och eventuellt lite smör om man vill, låt det puttra under lock, blanda ibland och när du tycker att bitarna är så krispiga som du vill ha dom: servera och salta med himalaya salt (rosa salt ni vet)! YUMMY! Det var nog tack vare sötpotatisen som min detox gick så galant.28. Vad ser du mest fram emot under 2014? 
Att få leva livet! What else liksom.
Bilderna hör egentligen till inlägg nummer 13 men dom fick vara med här istället... (Besök från Sverige)
29. De bästa nya människorna du träffade? 
Min nya vän.. Jill. Henne träffade jag på grund av att Fred dog.. konstigt hur det där fungerar.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2014?
I år ska jag:
 • Läsa 10 böcker om hälsa.
 • Spendera mer tid med mina vänner
 • Tappa mina sista kilon (det handlar om dom där jobbiga sista fem typ)
 • Träna minst 3 gånger i veckan
 • Gå ut och dansa flera gånger, ofta, med kompisar, vara jag och njuta till musiken
 • Hjälpa människor där jag kan
 • Utbilda mig så mycket tiden och ekonomin tillåter inom kinesiologi 
 • Gå på minst en konsert
(inte så fjolliga löften denna gång) Självklart ska jag ju också hålla mig hälsosam men det är ju inte ett nyårslöfte längre utan naturligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar