söndag 26 januari 2014

Winter Face

Ok hörrni.. Det är vinter. Det är kallt och något torrt ute... vilket betyder att huden behöver lite extra love and care. Så nu tänkte jag dela med mig av min hemmagjorda kur. Det är inga konstigheter, utan är saker ni har hemma ändå tror jag...

Honey-Coco Face treatment


1. Efter att make-upen är borta så tar ni en liten sked honung och masserar in detta i händerna som är något fuktiga av varmt vatten så honungen blir lite mer mjuk och arbetssam. Sen masserar ni in honungen i ansiktet och på halsen. Ta tid! Det är inget race. En dag man känner sig lite extra glåmig kan man gärna låta honungen sitta ett tag och göra sitt. Tvätta bort honungen när du är redo genom att massera in mer och mer varmt vatten.

2. Låt ansiktet vara något fuktigt och använd ungefär 1/2 - 1 tsk bakpulver som en skrubb. Massera lätt in i hela ansiktet. Även denna kan sitta något innan du tvättar bort den.

3. Avsluta det hela med en ansiktsolja. Under vintern eller natten så passar kokosolja toppen men har man inte det kan man ta hederlig olivolja.


EXTRA
Vill man köra en liten extrastöt så kan man även använda ett ägg. Detta steget kommer mellan 2 och 3 ovan. Först användes äggvitan som vispas tillsammans med saften från en halv citron. Pensla på det i ansiktet och låt äggvitan sitta tills det har stelnat. Äggvitan och citronen hjälper till att rengöra porerna lite djupare. Sen vispar du upp äggulan och penslar på den... låter den sitta i några minuter... och tadaa... så har du fått en hel ansiktsbehandling för en liten kosing!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar