onsdag 21 november 2012

Dagens goda gärning

Ok då.. "Gårdagens" goda gärning. Mormor och morfar tyckte nog att det var mitt telefonsamtal till dem men det var inte det jag syftade på. (Även om det alltid är trevligt att dela några ord med familj och vänner på andra sidan Atlanten).

Nää, gårdagens goda gärning får gå till att Paul och jag beslutade oss för (Pauls idé) att ge våra hyresgäster en Thanksgiving present. Så igår efter jobbet åkte jag till affären och handlade två kalkoner, potatis, stuffing, sås, tranbärssylt (dom kör ju inte med lingonsylt), grönsaker, bröd och mjölk och packade bilen och körde en timme till Bethlehem PA. Levererade matkassarna till två väldigt förvånade men tacksamma hyresgäster. Det kändes konstigt men otroligt tillfredställande att göra något sådant. Sen hoppade in i bilen igen och körde en timme hem.

Det får bli gårdagens goda gärning.

Avslutade dagen med ett svettigt yogapass som gårdagens goda gärning till mig själv...

8 kommentarer:

 1. hej tre goda gärningar: samtal till oss, gåva till era hyresgäster o dig själv det lever ni länge på, en eloge till Er / kram morfar o mormmor

  SvaraRadera
 2. Så omtänksamma ni är och vi är mycket stolta över er! Kan tänka mig att hyresgäster är mycket glada över för er!

  Puss o kram Mamma

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vi är en familj på fem ( min man och jag och våra tre söner) som så många andra drömmer om att flytta till Usa.
  Vi är vanliga arbetare med drömmen om att flytta och testa något nytt.
  Vad jag förstår så är det lättare om man har ”special skills” alternativt någon typ av värdefull universitetsutb. i bagaget.
  Så mina frågor till dig är: Var börjar man? Vilket visum skall vi söka? Osv….

  Hälsningar Marlene

  p.s
  min E-mail:marlenemelin@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj.. jisses.. ja du.. det lättaste är ju att hitta ett företag som kan sponsra er. Eller kanske ett företag i Sverige som har kontor i USA också.. Att bara söka visum är lite svårare. Att nå amerikanska ambassaden är hur jobbigt som helst - men testa med den svenska ambassaden/konsulatet i Washington DC, dom kanske vet bättre. Där skulle iallafall jag börja och se om det leder någonstans, om ni inte har kontakter med företag.

   Radera
 4. tack återigen.=)kan säga så här. inget av problemen som nämns på sidan har jag råkat ut för hittils. jag mår bara super. men det återstår och se om allt blir till det normala.

  men det är så bra att det finns en sida på svenska som din som tar upp problemet. för jag hade aldrig hittat det annars.

  sen har du en sjukt intressant blogg i övrigt. =)

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna så hårt jag kan att du slipper alla jobbiga detox-effekter som kan hända när man slutar. Vissa har tur! Jag är glad att jag kunde hjälpa till!! :) Känns bra att det jag skriver når ut till dom som behöver det. KRAM KRAM

   Radera