tisdag 31 maj 2011

PT dejt

Igår var det dejt med tränaren igen. Har kört på hårt varje vecka men igår var nog det värsta passet någonsin! Vi körde styrke stationer, planen var att vi skulle köra 5 varv med lite vila. Det börjades med att springa i trappor tre gånger upp och ner - 75 steg varje gång. Trapporna har jag nästan vant mig vid nu, vi kör dom ganska ofta i olika varianter. Sen blev det 30 sekunders vila - 30 sekunder går snabbt!

Efter trapporna fick jag ligga på rygg på golvet med en häck (friidrottshäck, barnvarianten) över bröstet som jag skulle göra omvända armhävningar med. Dom påminner en smärtsamt om att man väger en del... Sen blev det vanliga armhävningar, eller vanliga - vad sjutton snackar jag om - här är inget vanligt. Jag hade händerna på en bänk och fötterna på golvet och pushade. Sen fick jag hålla i skrot samtidigt som jag klev upp och ner på denna bänk.

Inte riktigt detta, men resultatet är nog detsamma


Den värsta av alla övningar är att skjuta en släde över golvet (den har jag gjort förut). Släden är låg, vi snackar 30 cm hög, gjord i stål, och glider mindre bra på det konstgjorda gräset. Hela du ligger nästan ner samtidigt som du ska springa. Över hela planen skulle jag, kortsidan, tack och lov. Sen blev det sprint tillbaka. Det klarar jag frams till att benen blir spagetti.

Sen var det balansövning. Upp på en balansboll som är rund på undersidan och platt på ovansidan. Kände mig som en gammal tant när jag knappt klarade av att kliva upp på den med båda fötterna utan hjälp. Sen skulle jag huka ordentligt, rumpan ut, magen in, armar rakt fram, blicken upp... Mumma! När benen skakade sådär skönt säger han inte "ok du är klar" utan "lägre ner"!!!

Sen svingades det med ett tungt klot. Upp och ner, hela kroppen skulle med i gungningarna. Hela ländryggen fick sig en rejäl utmaning för den är väl inte den starkaste delen på mig inte. Sen skulle jag kasta en medicinboll som om jag var arg på golvet. Fick hålla bollen högt över huvudet, böja mig bakåt och sen drämma ner bollen i golvet så hårt det bara gick... 15 ggr, de första tre upprepningarna tänkte jag tyst för mig själv att han skulle ha tagit en liten tyngre boll, jäkligt tur att jag inte sa det högt. 

Sist men inte minst så skulle jag vända på ett traktordäck, fem gånger i en riktning och sen 5 gånger tillbaka. Kändes som om jag tränande för att vara med i världens starkatse eller någ. Riktigt manligt var det iallafall.

Grrrrr...

Det var en omgång, detta skulle alltså upprepas FEM gånger. Det lyckades jag inte med. Efter andra rundan ringde han till receptionen och bad dem att komma ner med en energidricka till tösen, hahaha!! Har nog inte varit så slut förut på ett pass!!! Och idag har jag verkligen träningsvärk i hela kroppen. Men jisses vad bra man mår när man faktiskt klara av det, även om det bara handlade om 3 omgångar, eller om vi lyckades med 4, jag kommer faktiskt inte ihåg jag var för upptagen med att försöka andas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar