tisdag 27 mars 2012

Spänning på gatan

I lördagskväll när vi precis hade gått och lagt oss så började vi höra en massa höga ljud från gatan. Det klirrade och klangade. Jag tänkte att va fan ska grannen göra nu??!?!?! Vi bor på, för övrigt, en VÄLDIGT tyst och stilla gata annars, det enda ljud kommer från någon hund lite då och då och grannens söner som spelar lite hoops. Men allt det är ju på dagtid. Nu var det ju nästan midnatt...

Jag hoppade upp ur sängen och öppnar fönstret och tittar ut. Ser fortfarande inget, men hör ljuden lite klarare. Hör att det kommer från ena grannen - där INGEN bor just för tillfället. De har en sopcontainer på garageuppfarten för de håller på att renovera huset... Så vad sjutton kom ljudet ifrån???

Jag ser en ficklampa... OH SHIT.. vi måste nog ringa polisen - var min första tanke... Då ser Paul att det är våran ANDRA granne som samlar ihop lite kopparrör från sopcontainern mitt i natten med en ficklampa.

1) Kanonbra att dessa rör inte kommer att hamna på soptippen, utan att bli återanvända
2) Var han tvungen att smyga?
3) Om han nu skulle smyga, borde han inte ha varit lite tystare då??

Det roligaste var att se honom försöka småspringa tillbaka till sitt med armarna fulla av kopparrör...

5 kommentarer:

 1. Koppar saljs dyrt.. finns typ en "svart" marknad for det. I kina sa snoddes ala vara sladdar just pga koppar...

  SvaraRadera
 2. Usch! Inte kul! För koppar är väldig dyr och populär stöld även i Sverige och Europa! Vanligast är att östeuropa åker till Sverige o stjäl såna koppar... Verkar som de tänker sälja på deras hemort som vill ha koppar??

  Gillar inte tjuvar som smyger omkring och stjäl!!!

  Kram mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är ju bättre att någon tar reda på det än att det slängs på tippen. Det var ju inte att han gick in till grannen, utan det var ju från det dom hade kastat bort.

   Radera
 3. Hehe, undrar vad han ska med dem till...

  SvaraRadera
 4. Ja jag har absolut inget emot att vi återvinner koppar men kanske inte var så smidigt sätt. Vet också hur mycket kosing man kan få från det, det ligger väl runt $6 per kilot för den bästa varianten. Grannen som snodde är gatans skrotnisse så antingen skulle han ha det till sin skrotsamling eller så försöker han få ihop till middagen. Who knows.

  SvaraRadera