tisdag 29 juni 2010

Bara en liten påminnelse

Ni trodde väl inte att jag har lagt ner... här kommer en liten påminnelse om lite småsaker som ligger mig varmt om hjärtat. Som vanligt är det min favorit läkare Dr William Davis som har skrivit detta så ni som följer honom behöver ju absolut inte läsa vidare men för er alla andra här kommer lite om statiner:

"En av de vanligaste anledningarna patienter kommer till min mottagning är att kontrollera högt kolesterolvärde utan statiner

I en värld av konventionell sjukvård har du blivit instruerad att följa en diet som ökar risken för hjärt- och kärlsjukdommar. Du har däremot inte blivit hjälpt med att regulera värden som ligger under det önskvärda för Vitamin D och Omega-3. I en sådan värld kan statiner visst tas till en fördel.

Men, när du får värdeful och effektiv information om diet och supplement är behovet av fördelarna från statiner i stort sett borta. I vissa fall finns det genetiska anledningar till varför någon kan behöva använda statiner ändå men i de allra flesta fallen skulle dessa personer som idag tar stainer inte behöva göra det om de bara fick rätt råd och kunde följa dem. 

Alla som följer diskussionen på min blogg vet att sluta äta vete och andra sädesslag förmodligen är en av de bästa tillgängliga strategier till förbättrad hälsa. Att sluta äta sädesslag reducerar det mätbara värdet av LDL (det dåliga kolesterolet) dramatiskt. Och säg att du också minimerar andra intag av kolhydrater, så som frukt, kommer ditt LDL att falla som en sten. Detta är INTE vad din läkare berättar för dig. Denna strategi fungerar på grund av att sädesslags-eliminering och minskat intag av andra kolhydrater reducerar dom små LDL partiklarna. Små LDL partiklar triggas igång av kolhydrater, speciellt sädesslag, så minskat intag av kolhydrater minskar de små LDL partiklarna. Konventionell LDL, den sorten som kommer upp på alla kolesteroltest kommer inte att påvisa detta därför att det värdet är ett beräknande värde som ser ut att öka när du minskar intaget av kolhydrater, ett helt klart missvisande resultat.   


Kasta in Vitamin D normalisering och jod + sköldskörtel normalisering i mixen och du har två till hjälpmedel att minska det mätbara LDL värdet. Att inte heller skära ner på fett, utan istället öka fettintaget genom att äta naturliga och hälsosamma fetter från tex nötter, smör, och linfrön reducerar LDL värdet ytterliggare.

Även om jag fortfarande skriver ut recept på statiner lite då och då, fler och fler personen lyckas utan dem".

Läs det riktiga artikeln genom att klicka: Life without Lipitor

Dr Williams, som är en kardiolog fortsätter några dagar senare med detta inlägget:


How to have a heart attack in 10 easy steps
(Hur du får en hjärtattack i 10 enkla steg)

Om du vill planera för en hjärtattack någon gång i din framtid har du här som enkla steg att följa som kommer att ta dig dit inom några månader eller år:


1) Följ en låg-fett diet

2) Byt ut kalorier från fett till "hälsosamma grova sädesslag" så som grovlimpa

3) Ät Nyckelhålsmärkt mat så som hälsosam lätt yogurt och frukostflingor

4) Ät kolesterolsänkade växtsteroler (flytande margarin, majsolja, rapsolja)

5) Ät en multivitamin så att du får i dig alla nädvändiga vitaminerna (vad han menar här är inte att du inte ska ta en multivitamin, men att tro att du får i dig allt genom ett piller om dagen är fel)

6) Ta alla råd från din läkare som redovisar att ditt hjärta är i fantastisk form baserat på ditt kolesterolvädre

7) Ta alla råd från din kardiolog som säger att "ditt hjärta är som en 30-årings" baserat på ett stresstest

8) Ta statiner för att reducera LDL kolesterolet och C-reaktivt protein under tiden du försöker hålla din lågfettsdiet

9) Totalt ignorera att gå ut i solen och vitamin D uppbyggande

10) Minimera ditt saltintag samtidigt som du inte heller tillsätter det förlorade jodet i din diet
.  


Jag upprepar mig inte för att jag tror att ni är dumma, 
utan för att jag hoppas att jag kan hjälpa sprida kunnandet vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar