måndag 3 december 2012

Julefrid

Har ni hört om något så dumt! Det finns absolut inget som är julefrid - julefrid kommer EFTER julen när allt är gjort och alla är så mätta att de inte orkar röra på sig... då är det julefrid, eller kanske bara lite hård i magen, men just nu vet det sjutton...

Här känns det som det bara blir mer och mer på min lista som ska göras. Vet inte vart tiden rinner iväg.

Lördagsförmiddagar tillbringar jag just nu som "in job training" kandidat - förhoppningsvis är jag klar till January och kan börja jobba på lördagarna istället. (Ja, det är till kinesiologistället). Så när jag kommer hem efter lunch är jag kanonhungrig och trött så jag äter lunch och sover bort några timmar på eftermiddagen bara för att jag måste, för vem går och lägger sig i god tid en fredagskväll liksom?!

På lördagskvällen blev det Brasilianskt till middag. Varje gång jag går dit nu så tänker jag på syrran och hur jäkla mätta vi var då, i somras när hon och P var och hälsade på!

Jag har handlat EN julklapp.. (då räknar vi inte saker till Alice, mina fin-fina lilla brorsdotter, för till henne har jag så det räcker och blir över). Det lustiga är att den där EN julklappen är till min systers fästman... alltså hur kunde jag hitta en till honom bara sådär?! Så jag har lite saker kvar med andra ord och helst ska det ju vara saker som inte tar sån stor plats i och med att det ska skickas.  Håll tummarna.

Bröllop på lördag, ja mindre än en vecka. Jag skulle från början hyra en klänning - men det blev ju så dyrt så nu ska jag sy en istället.. Fy sjutton vad jag ställer till det för mig själv. Men billigare blir det ju, sen kan man argumentera för hur värdefull ens tid är också...

Femte Januari... är min födelsedag. 33 år blir jag då (gulp). Men på min 33-årsdag blir det annat. En vän har precis blivit diagnoserad med lung och pankreascancer.. När man blir sjuk i USA så måste man vara rik.. på allvar, eller ha väldigt snälla vänner. Våran vän Kevin får betalt från jobbet fram till mitten på december, sen är han on his own så att säga. Vilket betyder att det inte finns något skyddsnät för honom att betala räkningar som fortfarande strömmar in även fast man är sjuk. Ja, det är till och med att räkningarna blir mer då för sjukhusräkningar kan man räkna med oavsett om man har världens bästa sjukförsäkring. Så den 5 januari nästa år blir det fest, en såkallad Beef and Beer. Då har vi hyrt en lokal, ska sälja biljetter till mat och dricka, ha lotteri och liknande för att få ihop så mycket pengar som möjligt till våran väns alla kostnader. Vårat mål är en årslön! (Utanför det så ska jag dra med honom till kinesiologistället - för chemo är chemo och gör absolut INGET åt den delen av kroppen som fortfarande är frisk. Chemo behandlar om att döda cancern, men tyvärr tar det död på mycket annat också. Så med rätt kost och support så kan kroppen återhämta sig bättre och föra ut det dåliga och låta kroppen producera friska celler istället för sjuka. - Sen skadar det ju inte att hoppas en hel drös också). 

Vill du hjälpa till med en tia eller fler go here:
Så mellan bröllop, kinesiologiträning och Beef and Beer försöker jag hålla alla andra bollar i luften så som jobb, dansen, Candie Ink, plugga hälsa, och såklart julstök! Kanske kan baka pepparkakor till nyår?! Eller så struntar jag i det helt och hållet, Annas pepparkakor finns ju att köpa i affären och dom är ju godare ändå. Julgranen är planerad till nästa helg. Det är tur att jag är frisk som en nötkärna, gillar det jag gör, älskar Paul, har en vovve som smälter ens hjärta varje dag, har vänner och familj som bryr sig om mig, och har ett jobb att gå till... 

Me Love You a lot    

    


2 kommentarer:

 1. Vi kör på julefrid både innan, under och efter. Inte köpt en enda julklapp, julpyntar inte, men har bakat = bara kul.

  Appropå ålder; vi är födda samma år alltså?! (1980)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.. låter som om det skulle vara lite mer fridfult.. Men jag MÅSTE ha min julgran och gärna ljusstakar och stjärnor i fönstrena..

   Och julklappar är ju så kul! Mest att ge men lite att få också. :)

   Japp.. lika gamla, eller lika unga.. det beror ju på tillfälle. xo

   Radera