onsdag 2 oktober 2013

Skit samma om det är en flaska full med gift - den har ju ZERO kalorier

När jag läser det HÄR blir jag på riktigt upprörd.
Va? What? VaFan?!?!?!

Hur tänkte du nu?

Men är jag förvånad?? Nää inte det minsta... Det är inte direkt första gången en eller en grupp människor har sålt sig själva och deras medmänniskors hälsa. Men jag blir besviken på att just detta händer i Sverige. Ett bevis på att svenskar inte är så hälsosamma som de tror att de är (en annan diskussion) - detta är snarare bevis på bristande moral och grundläggande förutsättningar.

Att vi ärligt ska gå med på att ett idrottsskadecenter i Sverige ska gå med på att bli sponsrade av Coca Cola för en snabb kosing och sen tvingas att helt ärligt rekommendera CocaCola produkter till de man ska hjälpa är ju nästan vidrigt. Så dumma är vi väl inte?!?!?! Eller? 

Visst dricker vi CocaCola ibland.. men att vi ska gå och tycka att vi är duktiga när vi gör det är ju sorgligt. Ska man dricka CocaCola så ska man fasen också inse att man inte direkt får i sig det kroppen behöver.

-------------------------------------------------
---------------------------------

Detta har med andra ord hänt förut, fast här i USA och inom sjukvården:
LEAWOOD, Kan., October 6, 2009 — The American Academy of Family Physicians today announced the Consumer Alliance, a new corporate partnership program, with its first alliance partner, The Coca-Cola Company.

The Consumer Alliance is a program that allows corporate partners like The Coca-Cola Company to work with the AAFP to educate consumers about the role their products can play in a healthy, active lifestyle. As part of this partnership, The Coca-Cola Company is providing a grant to the AAFP to develop consumer education content on beverages and sweeteners for FamilyDoctor.org, an award-winning consumer health and wellness resource.

2 kommentarer:

 1. alltså, är det sant? jag trodde först att det var ett ironiskt inlägg å att det på slutet skulle komma nån slags "gick ni på det här? e ni helt dumma i huvudet eller?!"

  men det är ju som vi pratade om, vi svenskar är så övertygade om att vi är det mest hälsosamma landet i världen, att vi inte ens bryr oss att tänka ett varv till innan vi slår oss för bröstet. jisses....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm... och det sorgliga är att samma person skrev detta för inte för längesen... http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7Q5_HTmgbhcJ:axonblogg.se/nyttigare-an-coca-cola/+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=se

   Får ta tag i det där med Svenskarnas folkhälsa snart!

   Radera