måndag 12 oktober 2009

Dramatik

I helgen har det varit dramatik!

Lördagen blev det golf som vanligt, gick sådär för min del men sänkte en riktigt jäkla snygg långputt! Men det var nog det enda... resten av rundan bestod av sick-sack promenader... if you get the point.

Direkt efter rundan blev det en hejdundrandes grillmiddag på ett av mina absoluta favvoställen: Famous Dave's. Vi beställde in en bricka för två med grillad kyckling, revbenspjäll och rökt fläsk... till det serverades det 5 olika såser och de bästa majsmuffinsen som finns!

Väl hemma efter en lång dag var det dax att fixa lite tvätt och ta en behövlig dusch. När jag klev ur duschen pep det i brandlarmet, sådär som det gör om batteriet börjar ta slut. Jaha, tänkte jag då är det dax för batteribyte... Bara det att larmet inte hade något batteri utan är kopplat till ett system. Efter några minuter går stora huslarmet på och alla lägenhetslarm piper... På kontrollenheten blinkar nummret 1607. Men det är ju vi ju tänker jag... den säger att det brinner hos oss!

Några minuter senare kommer dom... männen i brandbilen... helmunderade med gasmask och syrgastub på ryggen. Stackarna, de fick stå där och försöka stänga av larmet istället för släcka någon eld. De plockade bort vårat larm då det verkade vara något fel på det... så det fick inte bli några levande ljus denna helg.

Gårdagen fick jag spendera själv. Hade bett om lite tid till mig själv och shopping.. Paul gick upp med tuppen och var på golfbanan innan jag knappt hade vaknat. Jag vaknade, tog med mig täcket och kudden och lade mig i soffan, knappade in en bra film på tvn och somnade om... sen när jag vaknade igen vid elva var jag redo för dagen. Det blev lite små shopping, inget överdrivet. Jag försökte hitta en höstjacka, men orkade inte leta så länge. Sen blev det hem och ta en till tupplur... välbehövliga sovstunder var det iallafall.

När Paul äntligen kom hem, han passade på att ta två fulla rundor när jag inte var med, tvingade jag honom att ta med ut på middag. Det blev en sen men god middag och vi var hemma runt sängdax.

En bra helg, men som alltid för kort. Måndagen började med en smäll liksom alla andra måndagar och det känns som om jag behöver sätta proppar i öronen just nu. Orkar inte lyssna på allt detta tjat. Men det har hänt en del sen i fredags. Våran president har klivit ur bilden och en av våra VDs här i USA fick kicken dessutom... så nu är det bara att vänta på nya procedurer och regler. Men man får ju betalt som tur är.

2 kommentarer:

  1. fullt upp, me andra ord.... vilken tur att det inte brann på riktigt! då hade ja blivit lite ledsen... puss puss puss, saknar dig!

    SvaraRadera
  2. Ja usch... i bara handduken stod jag i dessutom!
    Men brann gjorde det inte.. osade kanske lite varm ånga från duschen men det vore ju lite väl om larmet går igång på det. Saknar dig me.. puss

    SvaraRadera