fredag 28 oktober 2011

Blodgruppsdieten - Inledning

Här är början på ett oändligt antal inlägg om mig och min "diet" - Blodgruppsdieten. 

Hur många av er har testat olika dieter vid olika tillfällen? Hur många av dem fungerade - egentligen? I vanliga fall går folk ner i vikt oavsett vilken diet de börjar. Det handlar om en förändring i ämmnesomsättningen och det tar ett tag innan kroppen hinner med i svängarna och man går ofta ner under den tiden (det handlar alltså inte om egen övertygelse att denna dieten is IT). Men sen??? Vad händer sen? Sug efter mat du inte får äta enligt dieten? Viktuppgång? Huvudvärk? Törst? Dåligt med energi? Eller kanske att det blev Toppen! 


Alla människor är inte skapta att äta precis samma mat! Jag säger det med ett utropstecken för närmare den genetiska sanningen tror jag inte att vi kan komma. Självklart är det mycket till det påståendet som måste svaras och det tar nog några hundra år innan vi har svaret på allt det där. Men att vi är olika kan vi väl ändå alla hålla med om?! 

När jag först lärde mig att det ens fanns en diet som baserades på ens blodgrupp tyckte jag att det lät korkat. Ja, jag skänkte det inte en endaste tanke. Men dieten ploppade upp oftare och oftare i sammanhang om att ”må bättre”, bli friskare och få mera energi och inte om att gå ner i vikt. Då, var jag i stort behov av att ”må bättre” – jag fightades fortfarande från alla hemska biverkningar av långvarit bruk av p-piller även om det hade gått över ett år sen jag slutade. Jag kände mig som en uppblåst prickig ballong. Jag hade katastofal hy, matsmältning (något vi inte alls behöver gå in på), och ork. Min puls var alltid något hög och träning var som en utmattningsprocess snarare än skönt, som det brukade vara... 


 I allafall. Jag började mina studier så att jag visste hur jag skulle gå tillväga. Jag läste ”Eat Right For Your Type” skriven av Dr. Peter J. D’Adamo.  Och sen tog jag ett blodprov som jag fick beställa på amazon.com för jag hade ingen aning om vilken blodgrupp jag hade.  A+ blev det.


Så nu till frågan: Vad SJUTTON har blodgrupp med ”må bra” att göra?? Jag förklarar det enklast såhär:
- Precis som grannarna i ett höghus påverkar  varandra om väggarna är tunna och hissen upptagen påverkar alla närliggande gener i samma kromosom varandra. (I storleksordning med störst först ser det ut så här: Cell
à Kromosom à Gen à DNA). De gener som ligger i samma kromosom som den som bestämmer blodgruppen (9Q34) är gener som bland annat kontrollerar: Matsmältningen, Kroppens stresshantering, Mental hälsa, Ämmnesomsättning och Immunförsvaret. (En jäkla massa ”Må bra” grejor!)

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar