onsdag 19 oktober 2011

A-bröd

Jag pratar kanske inte så mycket om min blodgruppsdiet. Mest för att det går så galant och att jag inte alls saknar mat jag inte ska äta. Det enda jag har svårt att undvika är tomater - det är fasen tomater i allt! Men jag är iallafall en A:are, vilket är den näst vanligaste blodgruppen här på jorden efter urfadern: O.

Så ikväll har jag bakat mitt favoritbröd. Tog receptet från en lunch restaurang på Örebro Universitet när jag pluggade där och har nu gjort om det lite för att göra det så bra som möjligt för lilla mig. Här kommer det, och har ni önskemål om ett O, B, eller AB bröd så kan ni ju hojta till så fixar jag ett sådant också. ;)


Totalt ska du ha 10dl mjöl - jag blandar det ungefär såhär:
3 dl Rågmjöl
3 dl Bovete
2 dl Dinkelmjöl
2 dl Sojamjöl
2 dl Havregryn
1,5 dl krossade Valnötter eller Jordnötter (ta det du gillar bäst)
1,5 dl Linfrön
1 dl torkade Tranbär, Russin, eller Dadlar (ta det du har)
2 tsk salt
1/4 dl bikarbonat
1 dl sirap
1 liter fil

Detta kladdar du ihop i en bunke och häller upp det i två brödformar.
In i ugnen, 175 grader - 70 minuter


Är du A:are, precis som jag, så kan du njuta av detta bröd iallafall en gång om dagen. Det ska jag göra iallafall. Enjoy!2 kommentarer:

  1. Jag vet inte vilken blodgrupp jag har :( Frågade min mamma igår men hon visste inte. Måste ta reda på. Vi har en fin bok hemma om blodgruppsdiet.

    SvaraRadera
  2. Alltså jag trodde aldrig att blodgrupp kunde spela så stor roll men ända sedan jag gjorde min omvändning i slutet på Januari i år så har jag märkt STOR skillnad. Så fort du får reda på din blodgrupp så har du helt plötsligt en hög av vetenskap du kan bygga en hälsosam kropp med! I promise!!! Läs boken!! Vem har skrivit den?

    SvaraRadera