onsdag 26 oktober 2011

Valkampanj eller lerkastning

Idag ska jag klaga lite. Det är snart val här i USA, eller snart och snart... det är väl i vår någon gång. Det har iallafall börjat för de måste ju välja den som ska möta Obama i den stora kampen om makten.

Vi är alla vana med reklam när det handlar om att rösta (eller hur?). Men vi svenskar är vana med "Rösta på mig för jag ska sänka skatterna, förbättra sjukvården, skolan, och miljön - det kommer inte kosta en endaste krona"... typ i den stilen iallafall.

Härborta har de vänt på det lite. Nu har de hemmafruar, pensionärer, föräldrar - ja så många demografiska representanter som möjligt för att verkligen SLÅ igenom med budskapet. Dessa personer står, istället för att prata om vem de ska rösta på, berättar för alla vem de absolut INTE ska rösta på för att den personen gör si och så... Reklamen avslutas alltid med ett "Sponsras av en av Kandidaternas namn". Så istället för att säga "Rösta på mig" så är det härborta "Rösta inte på honom/henne".

Tycker jag är lite konstigt.. men smutskastning funkar väl det också antar jag...  

4 kommentarer:

 1. Wath!!??

  Blev förvånad vad du berättade om deras sätt att "rösta".. Det verkar som en slags "Jantelaget" fast tvärtom.... Vad ska man tror på...
  Kram Mamma

  SvaraRadera
 2. Förlåt jag tryckte för tidig med "Wath" ska vara " Waht"

  Kram Mamma

  SvaraRadera
 3. Näää det blev ännu värre!!!! Det ska vara What!!! HIhi

  Kram mamma

  SvaraRadera
 4. Hahaha!!!
  Ja det är lite konstigt tycker jag också.

  SvaraRadera