måndag 2 mars 2009

Smekmånaden är över

Av att varit sjuk i några dagar så har det blivit några timmar framför tvn med filmer varvat av nyheterna och nu tror jag minsann att Obamas smekmånad är över...

Istället för att säga saker som: "Det kommer att bli värre innan det blir bättre" säger nu proffsen och media: "det kommer att bli värre innan det blir värre". Obama hade ju ett såkallat stimulus paket för ca 400 miljarders dollar som han ville spendera på olika saker för att få igång ekonomin (något många inkusive mig själv håller med om) det klantiga kom dock när de skulle rösta för det... alla gubbar och gummor som skulle rösta fick ett 1100 sidors PM kl 23.00 med alla ideér... som de skulle rösta på kl 8.00 nästa morgon. Hur många av dessa personer tror ni läste igenom alla 1100 sidor?? Ja, det kom fram att de flesta inte ens läste en sida.. Hur i h-vete kan man rösta för eller emot något om man inte har en aning om vad det handlar om?? Helt idiotiskt!

Sen nu vill Obama hjäpa alla som inte kan betala sina huslån... staten kommer att betala mellanskillanden på det de kan betala och det dom inte kan betala för... och så idag så beslöt de för att ge Gazaremsan hundra miljarder dollar för freden. Ett område som har varit oroligt i åratal kommer inte att sluta fred för pengarna.. de kommer investera det i vapen och militär... eller det vet jag ju inte säkert, men jag tycker det låter lite dumt att ge bort så mycket pengar när USA är i kris just nu... eller resonerar jag fel och egoistiskt?

Sen har det inte blivit så mycket "change" som Obama pratade om innan valet... han går på Bush spår ganska mycket med att satsa på kriget i Irak, sänker skatten, och vill spendera hundra miljoner dollar på att bygga en ny helikopter till sig själv... Hur länge behöver en snubbe sitta vid makten...

Jaja.. media är ju alltid media, vi kan ju inte helt klart säga att det är den sanna bilden, men saker låter ju lite konstigt det är det ingen som säger emot. Blir bara mer och mer stolt över att vara svensk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar