onsdag 3 juni 2009

Salt och Fett fobi

Förutom att detta landet lider av ekonomiska kriser så lider de också av fett och salt fobi. Matproducenter, Operah, Workout gurus, läkare och andra personer som den "vanliga" befolkningen lyssnar på har satt igång denna hemska lögn.

Förpackningar kantas av information om Fett- och saltinnehåll... eller snarare bristen på det.
Det har till och med gått så långt att det nu står NOLL FETT och NOLL SALT på bananer!!!
VAD FAN!!! Förlåt mitt ordval, men det finns inget som kan runda av mina ord till något finare... (Som om jag någonsin har varit en fin dam, haha).


Noll fett är farligt! Noll Salt är farligt! Något måste hända i denna värld.
Varför kan de inte sätta ut vad dessa bananer innehåller istället - som Kalium - vilket är bra om man liter av muskelkramp tex. Men seriöst en banan ska inte behöva ha denna information på den... Den är från naturen!

Nu tar vi det från början... FETT ÄR ETT MÅSTE FÖR ATT VI SKA ÖVERLEVA, det är till och med ett måste för att vi ska kunna gå ner i vikt. Vi kan självklart välja vilka fetter vi bör äta och inte äta - men håller vi oss till naturen med nötter, avocado, olivolja, fisk, frön, smör och undviker frityr fett, margarin, och halvfärdig mat så ska vi nog klara oss ganska bra! Utan fett i maten vi äter gör att kroppen håller i det fett den har, vilket leder till att vi inte alls går ner i vikt. Det är lite som det kemiska uttrycket: fett löser fett, vilket också är anledningen till att tvål och tvättmedel har högt pH värde för att efterlikna fettets konsistens...

När det gäller salt så är salt farligt i för höga mångder av FEL salt... vi behöver salt och jod i vår dagliga diet men många äter fel salt. Rätt salt är oraffinerat eller obehandlat havssalt. Alltså inte vårt dagliga bordssalt (det är inte så nyttigt). Men salt är livsviktigt (varför får vi annars saltlösning i dropp på sjukhuset när vi behöver extra näring???) Rätt salt ska vi äta!

Så något min bror alltid säger - "ju närmare naturen desto bättre"! och jag tillägger: och du kan vara säker på att du får i dig bra varianter ur vår näringskedja. Men kom ihåg att väldigt sällan får vi i oss all näring vi behöver för att hålla oss friska - när du väljer vitamier, mineraler och antioxidanter så välj de naturliga där också - gärna i flytande form om det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar