tisdag 25 augusti 2009

Nackspärr ?

Hur känns det när man har nackspärr?
Jag tror att jag har någon mild form av nackspärr just nu, men jag kan ju ha fel. Min smärttröskel kan ju vara relativt låg i jämförelse med dom som faktiskt vet vad smärta är. Jag brukade veta det när jag hade ont i axlarna och nacken för jämnan, nu får jag aldrig sådär ont längre (vilket är skönt).
Men igår när jag vaknade var jag bara lite stel i nacken. Inget jag tänkte på direkt. När jag satte på mig en topp knakade det i hela ryggraden... vilket kändes avlösande för tillfället. Under dagen ökade min värk i nacken bara mer och mer och på kvällen blev det ispack på kudden och MSM och Glucosamine i magen då jag knappt ville röra på huvudet.
Idag när jag vaknade kände jag inte av det så mycket, men nu börjar det komma igen... är det nackspärr? Eller bara en konstig Helenasmärta?
Anna, du förstår väl att frågan är lite riktad till dig, min masserande underbara vän!

2 kommentarer:

  1. Det är ju lite svårt att avgöra när du sitter ljusår bort (känns det som iaf...). Men jag tror inte att du har nackspärr. Om det var det skulle du vakna med en smärta som inte liknar något annat!!! Låter snarare som stela muskler som klämmer lite på någon nerv. Lägg bort ispåsen en stund o testa värme istället. Kyla är bra när man har en akut skada men för stela muskler är det bättre med värme, det ökar blodgenomströmningen och får musklerna att mjukna. Sen försöker du stretcha, försiktigt!!! Hoppas du blir bättre snart, puss puss!!!

    SvaraRadera
  2. Jag ska prova med värme, det är ju bara så varmt på halsen just där. Men det börjar absolut komma tillbaka, nu när det är kväll ingen. PUSS

    SvaraRadera