måndag 24 augusti 2009

Konstig Helg

I lördags tänkte vi festa till det lite med krabba igen för det var så jäkla gott sist. Fick ett jättekap i affären. Hon sålde det sista hon hade till rabaterat pris plus att hon slängde ner en hel Snow Crab. - Jag borde ha blivit misstänksam!


Jag ångade upp dem så snart jag hade kommit hem med lite kryddor och vi började smaska. Snow krabban var jättegod men riktigt jobbig att bända isär. Så det blev mycket arbete för lite mat, men vi hade ju de stora benen kvar att se fram mot. Men där stannade njutningen. De stora krabborna var dåliga; de luktade ammoniak, de smakade lera och konsistensen var lite geggig. Vi fick förebli hungriga den kvällen...

Söndag och det var dax att bryta sitta-inne-trenden, det hade åskat och regnat hela fredagskvällen och lördagen. Vi bestämde oss för att åka över till New Jersey och gå på deras äventyrsakvarium. Tyvärr så hade 200 personer som var samlade utanför ingången också tänkt göra det. Vi stannade inte, utan körde in till Philadelphia istället.

Vi är ju nästan aldrig i Philly, sist jag var där var faktiskt när jag visade familjen runt lite förra sommaren. Men nu har en vän flyttat från lilla Newtown och lever nu storstadsliv. Han delar hus med två andra i ett nybyggt område som nästan känns lite svenskt. Ja, iallafall arkitekturen på fasaderna. Små fönster, betong och så lite detaljer. Detta nybygge ligger mitt i gettot, eller iallafall några kvarter därifrån. Jättekonstigt, från att ha gått på trasiga trottoarer till en liten oas mitt i allt. Detta område har en egen liten shopping gata med affärer och restauranger om vartannat. Jättemysigt! Helt avskilt från verkligheten! Hoppas att de kan vidga ut området och få bort slummen...
Från denna syn
Till denna på bara några få steg
visste påminner det lite om Sverige?!

Söndagen hade vi också planerat att få äta lite kolhydrater så vi beställde två smarriga baguetter. Jag åt ca en tiondel av min och Paul ungefär lika mycket på sin - riktig katastrof! Var inte gott någonstans... Vi kompenserade med att göra hemmegjorda burgare på kvällen - det blev iallafall gott!

1 kommentar:

  1. hej ja det har du rätt i det kunde ha varit här hemma / häksningar morfar

    SvaraRadera