tisdag 20 december 2011

Lucka 11 - Alla har ett litet DET inom sig

Jag har märkt att folk ofta beundrar människor som går till gymmet varje dag (eller flera ggr i veckan iallafall), och de som lyckas gå ner massor i vikt. Jag beundrar också dem. För visst tar det en hel DRÖS med självdiciplin att göra något sådant... Men - (yes det finns ett men) jag har sakta men säkert insett att stenhård träning inte är för alla. Och jag säger det inte för att jag inte är en av dem... jag säger det för att annars skulle vi inte vara så olika, alla vi på denna jord.

Så när det kommer till träning och hälsa så beundrar jag inte en person efter vikt, utan efter självdiciplin. Jag är ju helt såld på Blodgruppsdieten, men vet att många trivs med tex LCHF, Viktväktarna, eller nåt annat populärt. Det viktiga (för individen) är att kunna den diet som man är på och följa den tills man har nått sitt mål. Det är beundransvärt.

Själdiciplin handlar också om att kunna slutföra något man har påbörjat. En egenskap jag saknar starkt. Att kunna se ett projekt från början till slut - det är beundransvärt.

Min egen självdiciplin fungerar på ett helt annat sätt. Jag är toppen när jag leder. När jag måste vara där för att visa och hjälpa någon annan eller några andra. Då klarar jag det galant. Då avslutar jag projekt, då äter jag rätt, då tränar jag rätt osv osv... Men när det kommer bara till mig själv har jag svårt att slita mig från mina gamla beteenden och göra nya uppgifter till gamla vanor...

Jag har dock lyckats när det kommer till min diet och äter inte alls så ofta saker jag inte ska äta - det är liksom inte värt det, jag får finnar i ansiktet och måste springa på toa på en gång. Jag är också otroligt duktig på att ta mina FitLine produkter varje dag, något jag tror har hjälpt enormt under det senaste året.

Men summan av kardemumman... självdiciplin - det är beundransvärt!
Det är själdiciplin som tar dig dit du vill komma i många situationer. 

FitLine i Sverige
FitLine i USA

BloggKalenderLista

2 kommentarer:

 1. Jag följer Biggest Loser (amerikanska), men jag beundrar INTE dem. Varför beundrar man inte istället de som aldrig har blivit feta, som har tränat och ätit bra hela livet? Som om det vore så himla självklart?

  Jag äter onyttigt då och då, men jag har alltid rört på mig (simning, Friskis, promenader, löpning) så jag tycker att det är värt det. Har rätt ok hy men ofta ont i magen. Jag är känslig för mycket, men hembakat brukar funka och är min favorit. Äter inte rött kött och äter laktosfritt. Undviker jag gluten på det brukar min mage klara mycket annat. Oh, tål inte morötter heller.

  Vad sjutton, nu fick jag denna kommentar att handla om MIG?!

  Ville säga att jag håller med dig om att vi är olika och att det är skitbra att du hittat din diet!!

  SvaraRadera
 2. Håller med. Att helt ha självdiciplin och stoppa vad det nu är man har tendenser till vid dörren är alltid bättre än i efterhand. Och detta handlar ju inte bara om hälsa och vikt utan om mycket annat. Men utan självdiciplin blir man för bekväm och glömmer bort fördelarna med vad man försöker åstadkomma. Är bra att du också vet på ett ungefär vad du ska äta för att må bättre, är dock hur nyfiken som helst på vilken blodgrupp du har. Med din beskrivning så gissar jag ju på A... ;)

  SvaraRadera