måndag 19 december 2011

Lucka 8 - På Gymnasiet

När det kommer till gymnasiet så vet jag varken vart jag ska börja eller sluta. Jag har alltid trivts i skolan och gymnasiet var spännande med nya kompisar och utmaningar. Jag har aldrig varit en så kallad plugghäst, jag tyckte det var tusen gånger roligare att socialisera, men jag tog mig igenom de flesta kurser.

Jag gick Natur på gymnasiet - men hade inte mycket övers till fysik, fattade det aldrig riktigt. I efterhand så skulle jag ju självklart ha valt Estetiskt eller nåt. Under mina tre år så pluggade jag även i USA andra året. Bodde hos en fantastisk värdfamilj i Detroit Lakes i Minnesota och det var också där jag fick mitt första möte med USA.

Att välja ETT minne är svårt men let's go...

Jag kommer ihåg första dagen på gymnasiet. Vi var fem tjejer som hade valt Natur från högstadiet, fyra av oss var väldigt tajta. Nu skulle vi splittras upp i tre klasser - vem skulle få gå med vem? Vi satt där i aulan och tittade både nervöst och förväntansfullt på alla runt om oss medan de började ropa upp oss. Det tog inte länge innan vi insåg att det var i bokstavsordning. Så JB (min bästis) och jag kom inte i samma klass... Det blev nästan som 1-2-3-1-2... Jag, JB, ED, EE, MJ. -Men det hade nog inte kunnat bli bättre!! Vi fick nya vänner i båda klasserna för inte slutade vi fyra hänga för det! Vi tog fortfarande studenten tillsammans, gick på balen tillsammans och avslutade hela gymnasiet med en resa till Kreta tillsammans! Alla har vi nu tagit steget in i vuxenlivet, en som lärare, en som socialpedagog, en som civil engineer - och så jag då som kankse inte riktigt har någon stämpel.. Men jag är stolta över allihopa och hur glad som helst över att fortfarande ha alla er som nära vänner - även om vi träffas alldeles för sällan och vi får följa med varandra genom datorskärmarna med bilder och emails. Puss på er!


2 kommentarer:

  1. Är det du i röda klänningen? Vad fina ni var! Jag hade inga pengar att gå på balen, så jag fick skippa den...

    Jag gick musik, men bytte sedan till sam-sam. Fan att jag missade den här kalendern, så himla roliga teman!

    SvaraRadera
  2. Ähh du kan hoppa på nu!! Som du ser så är jag ju lite sen.. men vi får ta luckorna som de kommer.. haha.. Förhoppningsvis är jag klar till julafton, om jag inte drar ut det till juldagen då det är det som ansesn som "jul" här.. Ja, det är jag i den röd-rosa klänningen. Återanvänd från året innan i USA..

    SvaraRadera