tisdag 22 september 2009

The Case Against Influensa Vaccinet

Många har sagt det innan mig och fler kommer det säkert att bli. Men precis som vi blir förda bakom ljuset när det gäller kostråd så blir vi förda bakom ljuset när det gäller vaccin.

Jag är ju, som ni redan vet, en stark motståndare till influenza sprutan men också till Gardasil just på grund av de möjliga bieffekterna. Och jag hittade Dr. Mercolas uttlägg för varför just barn inte ska vaccineras mot influensan och ville skicka det vidare. (Själv tycker jag ju att vuxna inte heller ska vaccinera sig mot just influenzan).

This year it is more important that you protect your children and loved ones from the flu vaccines than the influenza itself. Here are the reasons:

1. Detta årets influenza är precis som alla andra år - årets influenza, varken dödligare eller mildare.

2. Det är första gången som både säsongsinfluenza och epedemi-influenza kommer att finnas som vaccin. Båda kommer förmodligen att administreras två gånger vardera på grund av att tidigare års gjorda vaccinationer med endast en dos inte har producerat tillräckligt många antikroppar. Tidigare vaccin har med andra ord varit i stort sett otillräckliga. Kan vi lita på att de fungerar denna gång?

3. Ämmnen läggs till vaccinet för att kunna öka produktionen av antikroppar; men dessa kan också utlösa attacker mot det egna immunförsvaret. De vanligaste ämmnena är Kvicksilver, Aluminium och Squalene (vet ej vad den svenska översättningen är). Att valfritt utsätta sitt barn för kvicksilver som är mer giftigt för hjärnan än bly är en bra fråga...

4. Det är första gången som immiterad vaccin har använts för att få igenom FDA approval i USA, vilket betyder att vaccinet som har testats inte är det vaccinet som kommer att administreras. (Hur fallet är i Sverige vet jag inte.)

5. Övervaccinering är mycket vanligt i USA för tillfället. Amerikanska barn har i normalfall fått totalt 29 olika vaccin när de är två år gamla. Men samtidigt så har veterinärer dragit tillbka massor av vacciner till hundar på grund av observerade bieffekter.

6. Modern Medicin har ingen förklaring till Autism även om antal fall ökar. Samtidigt har inget fall av Autism rapporteras hos barn från Amish-befolkningen som inte vaccinerar sina barn.

7. Forskare varnar för överanvändning av influensa vaccin och influensa medicin som Tamiflu och Relenza då det kan orsaka mutationer av influenza viruset.

8. De flesta säsongsinfluenza A- (N1H1) virus som har testats i USA and andra länder är nu totalt resistenta mot Tamiflu (Oseltamivir). Och har gjort att medicinen nu är oanvändbar mot influenzan.

9. Folkhälsoinstitut är oansvariga i deras marknadsföring att informera om starkare immunförsvar mot influenzan. Inget allternativ utanför vaccin och medicin ges även fast det finns starka bevis att Vitamin C och D aktiverar immunsystemet och mineralen Selenium motverkar de värsta effekterna av influenzan.

Jag tycker att även om vissa argument (tex. hundvaccin) kanske inte hör hemma att vinna över förtroendet att inte vaccinera sig eller sina barn... men i det stora hela så tycker jag att han får fram många synpunkter på vaccinet. Det jag tycker att han missar att redovisa är att på 70-talet när svininfluensan härjade massvaccinerades över 40 miljoner amerikanare. 25 dog direkt av vaccinet och de tror att 1 dog av viruset, men de är än idag inte säkra på om personen i fråga egentligen hade influenza. Jag tror ju snarare att "25" är lågt, många fler dog säkert indirekt av vaccinet på grund av autoimmunföreteelser, men det kan jag ju inte säga säkert, det är bara som jag tror.

Det jobbigaste i en situation som denna är att personer som jag (inte utbildade i ämmnet eller medicin) ofta är de som säger "gör det inte". Sen går man till läkaren och frågar denne om vaccinet är bra eller dåligt och får till svar att "Absolut ska du ta vaccinet"... Vi litar oftast blint på vita rockar, när vi egentligen inte vet vart deras källa av information kommer ifrån. Är det från säljare eller från oberoende vetenskap?!

Jag vill också förmana att det är verkligen dax att ladda på med Vitamin D3 nu. Vuxna minst 125 microgram per dag, överviktiga och folk med sämre hälsa kan starta på en högre dos i ca en månad för att sedan droppa ner till 125 mcg. Barn ska ta: 0-1år=25mcg; 1-10 år=50mcg; över 10 år=från 50mcg och uppåt. (Observera att detta är högre än rekommendationerna på innehållsförteckningen, men utan dessa doser kan inte önskad effekt uppnås). Det finns inga noterade bieffekter med Vitamin D3 (men det finns bieffekter om du tar D2 - så gör inte det).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar