tisdag 1 september 2009

Hur ofta äter du sädesslag?

Augustis månadfråga är avklarad men jag känner att svaret inte riktigt visar en rättvis bild av Sverige, men förhoppningsvis en rättvis bild av de jag känner och kanske kan påverka lite.

Hur ofta äter du sädesslag i din dagliga diet:
 • Aldrig 45% (5st)
 • 1-2 ggr 18% (2st)
 • 2-3 ggr 9% (1st)
 • Över 5 ggr 9% (1st)
 • 4-5 ggr 0%

För er som absolut inte skulle klara av att lägga sädesslagen åt sidan sådär helt upp och ner skulle jag ju rekomendera en avvänjningsprocess. Skriv ner allt du äter under en dag eller vecka och ringa in allt som är gjort på sädesslag. Sen frågar du dig själv - kan jag skippa morgonmackan, eftermiddagskakan, eller kanske middagspastan... och jobba sen ner från det. När du väl har nått NOLL sädesslag, försök att vara utan det i en månad innan du tillåter dig att äta det lite då och då. På så sätt hinner kroppen rensa ut mycket av den skada alla dessa sädesslag orsakar i kroppen, framförallt infektioner i mage och tarmar samt att det lagras som fett i fettvävnander.

Bara ett tips för er som funderar på att kanske prova och känna hur det känns att må mycket bättre bara sådär!

Har ni frågor så är det bara att hojta till.

2 kommentarer:

 1. Hur är det med bönor och kikärter och sånt??? Är det oxå kolhydratrikt eller??? Det består ju av rätt mkt protein?

  SvaraRadera
 2. Hejsan Åsa!
  Kikärtor, bönor och linser är OK! Om du väljer mellan olika sorter så ta den som har högst antal fibrer i jämförelse med kolhydraterna. Tex Sojabönor Kolhydrater 18g, Kostfibrer 15g; Kidneybönor Kolhydrater 48g, Kostfibrer 14g. Dessa är tagna från märket: Saltå Kvarn.

  SvaraRadera